Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк съобщи, че за мърсисайдския клуб е важно да се спечелят трофеи през идния сезон. Бранителят е изпълнен с оптимизъм за предстоящата кампания и вярва, че всички в отбора са фокусирани върху печеленето на трофеи в близко бъдеще.

Последният трофей за английския гранд датира от 2012 година, а Ван Дайк е убеден, че това нещо трябва да се промени още през предстоящия сезон. Ливърпул спечели Купата на Лигата преди шест години, надвивайки Кардиф след дузпи.

„С играчите, които разполагаме, то ние трябва да се борим във всяка надпревара, в която участваме и да я спечелим. Надявам се да направим нещо специално тази година. Не обичам да гледам прекалено напред. Просто се нуждаем да се представяме на ниво на терена и резултатите ще дойдат сами. Всеки от състава иска да спечели нещо, но знаем, че сезонът ще бъде тежък”, довери Ван Дайк.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се подсили с Наби Кейта, Фабиньо, Джердан Шакири и Алисон Бекер през това лято, инвестирайки 170 милиона паунда, за да подсили клуба си.

. Холандският бранител е развълнуван от пристигането на бразилския вратар Алисон Бекер, с който ще играят в един отбор.

„Той е много качествен играч. Това е сигурно. Ще направим всичко по силите си, за да му помогнем да се адаптира бързо. Факт е, че допусна голове срещу нас в Шампионската лига, но това се случва, когато играеш срещу Ливърпул”, завърши холандецът.