Ръководството на Тотнъм е решило да отправи оферта до наставника на Наполи Рафаел Бенитес, след като се провали в опитите си да привлече Луис ван Гаал. Холандецът почти сигурно ще седне на мениджърското кресло в Манчестър Юнайтед, което принуди лондончани да търсят други опции.

„Шпорите“ се канят да бият шута на временния си наставник Тим Шърууд, който щеше да получи дългосрочен шанс, ако бе класирал тима за Шампионската лига. Английският специалист обаче се провали с поставената задача, като Тотнъм остана на 6-ото място.

Шърууд застана начело на Тотнъм малко преди Коледа, когато Андре Вилаш-Боаш бе уволнен заради слабото представяне на тима. Макар че бившият наставник на Блекбърн успя да вдъхне импулс в отбора за първите няколко мача, впоследствие скъпата селекция на Даниел Леви продължи с неубедителните резултати.

Сега президентът на Тотнъм разчита, че Бенитес би искал отново да работи във Висшата лига, макар че за целта испанецът ще трябва да се откаже от възможността да игра в групите на Шампионската лига с Наполи.

Бенитес обаче навлиза в последната година по договора си с носителя на Купата на Италия, но дори това е малко вероятно да повлияе върху решението му.