Всеки фен на английския футбол вече потрива ръце в очакване... След дългата лятна пауза едно от най-атрактивните първенства в света дава начало на новата кампания. Тази вечер от 22.00 часа Ливърпул посреща Норич в първата битка от сезона на Премиърлийг. 

Футболистите на Юрген Клоп преклониха глава пред Манчестър Сити още веднъж, след като допуснаха поражение за трофея Къмюнити шийлд, но това се очаква да разпали искрата в тях дори по-силно за прекъсване на 30-годишния копнеж за нов досег с титлата на страната.

Големият съперник на „мърсисайдци”, Манчестър Юнайтед, започва у дома с носителя на Лига Европа Челси  на 11 август от 18:30. На 17 август от 19:30 в директен сблъсък се изправят Манчестър Сити и Тотнъм, а на 24 август от 19:30 ч. предстои вълнуващият двубой Ливърпул – Арсенал. И това е само една нищожна част от съперничествата през август.

Почитателите на футболната игра могат да проследят най-интригуващите сблъсъци по DIEMA SPORT 2. Най-интересното преди, по време и след мачовете ще можете да откриете и в GONG.BG.

Нов сезон, нови правила. Независимо дали одобрявате системата за видеоповторение, ВАР влиза в сила. Реферите ще имат прави на три повторения, за да се избегнат продължителните забавяния на играта.

Астън Вила е един от отборите, които предизвикват сериозен интерес. Бирмингамският клуб дава заявка с големия брой трансфери, които направи, довеждайки цели 12 нови футболисти.

Новият мениджър на Челси Франк Лампрд не обича да губи, въпреки че „Стамфорд бридж” може да бъде и опасен за всеки треньор. Заради наказанието си от УЕФА, Челси преразгледа политиката си за младите в клуба и те ще трябва да излязат на сцената. Вярата на Франк Лампард в младите играчи може да се окаже сериозна платформа за успеха на тима, но те трябва да си заслужат доверието. Една от важните задачи пред мениджъра ще бъде да замени Еден Азар, който премина през лятото в Реал Мадрид.

Оле Гунар Солскяер е зад волана на Манчестър Юнайтед. Той  е четвъртият постоянен мениджър след оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън през 2013. Дали това ще е неговата година?

И още много ни очаква…

Но всичко по реда си. Тази вечер е само началото, предястието. Ливърпул ще даде големия старт срещу Норич Сити. Садио Мане не е на разположение, заради късния старт на подготовка след участието си със Сенегал в Купата на африканските нации. Джеймс Милнър, който пропусна Къмюнити шийлд вече е на разположение на тима.

Норич ще бъде без контузените централни защитници Тим Клозе и Кристоф Цимерман, заедно с халфовете Алекс Тети и Луи Томпсън.

Завръщането на Норич след трисезонно отсъствие вероятно ще окрили тима на Даниел Фарке: „Липсата ни на опит във Висшата лига сега може да се окаже положително. Наивността ни може да е за добро. Искам моите играчи да излязат срещу Ливърпул и да помислят защо са започнали да играят футбол. Искам да бъдат смели.”

Освен шампион на Европа срещу тях застава отборът, който е непобеден в последните 12 мача (10 победи и 2 равенства). Последната победа на Норич на „Анфийлд” във Висшата лига датира от април 1994 година.