Манчестър Юнайтед е последният 1/2-финалист в турнира за Купата на Лигата, след като отстрани с 3:0 Колчестър на "Олд Трафорд". В 51-ата минута Маркъс Рашфорд откри за "червените дяволи". 5 минути по-късно Джаксън си вкара автогол. Марсиал оформи класическия резултат в 60-ата минута.

Getty Images
24 снимки

Още в първата минута Люк Шоу напредна отляво и спечели корнер, но отбраната се справи.

2 минути след това Маркъс Рашфорд напредна по левия фланг и миг преди да влезе в наказателното поле бе фаулиран. При последвалото изпълнение на англичанина топката мина вдясно от вратата.

В шестата минута Ашли Йънг центрира от дясното крило, но вратарят изби топката.

Секунди по-късно отново Рашфорд спечели нарушение за домакините. Изпълнението му първоначално бе уловено от Геркен, но впоследствие изпусна топката, но само за секунди преди отново да я улови.

В 13-ата минута за сетен път Рашфорд получи шанс за изстрел, но опитът му мина малко над вратата.

3 минути след това Грийнууд спечели ъглов удар. След последвалия корнер отбраната на гостите изчисти след кратка неразбория.

В 18-ата минута Рашфорд опита центриране от девия фланг, топката рикошира в бранител и промени траекторията си, но Геркен все пак успя да реагира.

В 27-ата минута Перейра опита извеждащо подаване за Марсиал зад защитата, но французинът бе в положение на засада.

В 35-ата минута Андреас Перейра получи топката на около 20-25 метра пред вратата и отправи удар, но над вратата.

В 42-ата минута Рашфорд получи с гръб към вратата в наказателното поле и опита пас с пета към Марсиал, чийто удар обаче бе блокиран и топката излезе в корнер. От него не последва нищо интересно и отбраната на Колчестър се размина с опасността.

На следващата минута гостите стигнаха до първия си ъглов удар. След късо изпълнение Хариът получи топката и стреля, но встрани от лявата греда на Ромеро.

В продължението на първата част Антони Марсиал пробва изстрел от далечна дистанция, но коженото кълбо мина агонизиращо близо над горната греда.

В 51-ата минута играчът на вечерта и на сезона - Маркъс Рашфорд най-сетне откри резултата, след като Ромеро подаде на Матич, който с дълъг пас от собствената половина намери на левия фланг младия английски стрелец, който нахлу в наказателното поле, преодоля няколко защитници и матира Геркен за 1:0.

Само 5 минути по-късно Мейсън Грийнууд центрира отдясно по изключително остър начин и Джаксън засече по изключително неприятен начин топката, вкарвайки я в собствената си врата за 2:0.

В 60-ата минута резултатът придоби класическо измерение. Рашфорд получи дълбок пас в наказателното поле от Хуан Мата и без забавяне той подаде по прострелен начин към далечната греда на Антони Марсиал, който заби топката за трети път във вратата на Геркен.

В 79-ата минута Марсиал намери в наказателното поле Мата, който се завъртя и стреля с левия крак в близкия ъгъл, но топката излезе в аут.

В 84-ата минута Марсиал направи няколко финта в наказателното поле, с което спечели ъглов удар. При центрирането Хари Магуайър се извиси над всички, но ударът му мина над вратата.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Getting warm for the game! 🏃‍♂️

A post shared by Manchester United (@manchesterunited) on

 

 

 

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Йънг, Туанзебе, Магуайър, Шоу, Матич, Перейра, Грийнууд, Мата, Рашфорд, Марсиал

 

Колчестър: Геркен, Джаксън, Брамъл, Лапсли, Просър, Пел, Норис, Комли, Хариът, Ийстмен, Нубъл