Новият сезон в Англия стартира и DIEMA SPORT 2 отново ще Ви направи свидетели на поредната доза интригуващи битки между едни от най-големите отбори в света. 

Сезон 2019/2020 бе паметна. Ливърпул сложи край на 30-годишното чакане и вдигна за 19-и път в своята история титлата на Англия. Мърсисайдци категорично бяха най-добрият отбор и доминираха почти през цялото време над своите съперници. Кампанията бе белязана и от кризата с COVID-19, която за няколко месеца прекъсна сезона, като дори имаше сериозна опасност той да не завърши. В крайна сметка, първенството се доигра, макар и пред празни трибуни и при строги мерки за безопасност.

Ситуацията в началото на новия сезон няма да е особено различна, тъй като и той ще започне без публика по трибуните. 

През изминалата кампания Ливърпул спечели категорично титлата, но този сезон конкуренцията изглежда решена да стопи "червената" преднина и да изпревари момчетата на Юрген Клоп. 

Ливърпул Хендерсън

източник: getty images

Най-сериозни изглеждат амбициите на Манчестър Сити, който завърши на втората позиция последната кампания. 

Пеп Гуардиола

източник: Getty/Gulliver images

Отборът на Челси бе абсолютен доминант на трансферния пазар и след 7 пристигнали от 7 желани попълнения, "сините" също изглеждат като претенденти за златните медали. 

Тимо Вернер

източник: Gulliver/GettyImages

Манчестър Юнайтед също не бива да бъде отписван. Момчетата на Оле Гунар Солскяер финишираха миналия сезон по впечатляващ начин и ако отново покажат същата форма, ще са много опасни. 

Оле Гунар Солскяер и Майкъл Карик

източник: Getty/Gulliver images

Лондонските Арсенал и Тотнъм никога не бива да бъдат отписвани, тъй като и дават тима имат достатъчно сериозен потенциал за Топ 4, а защо не и за нещо повече. "Артилеритсите" вече дадоха заявка, че ще бъдат фактор, печелейки ФА Къп в края на миналия сезон, а съвсем наскоро спечелиха и първи трофей за новата кампания - Къмюнити шийлд. "Шпорите" пък разполагат с мениджър от класата на Жозе Моуриньо, който винаги се цели високо и със сигурност би искал по-предно класиране тази година. 

Ще е любопитно и как ще се представят отбори като Лестър и Уулвърхамптън, които се превърнаха в сериозен фактор във Висшата лига в последните сезони. "Лисиците" до последно бяха в битката за Топ 4, но малко не им достигна в края на кампанията.

Богатият на исторяи и фенове Лийдс се завръща в елита след 16-годишна пауза. Йоркширци разполагат и с мениджър от световна класа като Марсело Биелса, така че със сигурност предстоят доста вълнуващи двубои на "Елън Роуд".

Другите два тима, които се завърнаха в елита, са Уест Бромич и Фулъм. И двата отбора имат немалък опит в английския елит и едва ли ще са просто "боксова круша" за грандовете. Всеки от тях ще търси своето място сред най-добрите, а за нас остава да се наслаждаваме на играта по стадионите на Острова. 

Програмата за 1-ви кръг: 

събота:

Фулъм - Арсенал
Кристъл Палас - Саутхамптън
Ливърпул - Лийдс
Уест Хам - Нюкасъл

неделя:

Уест Бромич - Лестър
Тотнъм - Евертън

понеделник:

Шефилд Юнайтед - Уулвърхамптън
Брайтън - Челси

*отложени:

Бърнли - Манчестър Юнайтед
Манчестър Сити - Астън Вила
*заради участието на двата гранда от Манчестър в европейските клубни турнири