Арсенал ще назначи Унай Емери за нов мениджър през идната седмица. Това е последната новина около ситуацията на "Емиратс", а за нейната достоверност гарантират "Скай Спортс" и "BBC". Испанският специалист оваканти поста в ПСЖ миналата седмица, където достигна до домашен требъл, печелейки Лига 1, Купата на Лигата и Купата на страната.

Въпреки това той не удовлетвори амбициите на катарските собственици на парижани и бе освободен предсрочно, макар да му оставаха две години от контракта му.

Бившият полузащитник на Арсенал Микел Артета също е в полезрението на борда на "топчиите", но неговите шансове да поеме кормилото на "Емиратс" стават много малки.

В Англия добавят също така, че английският език на Емери не е на оптимално ниво, но не очакват това да бъде проблем в близките месеци. Процесът около назначаването на нов мениджър на "артилеристите" е поет от главния изпълнителен директор Иван Газидис и новия главен скаут на клуба Свен Мислинтат. Освен с требъла във Франция, 46-годишният баски специалист може да се похвали с три купи от турнира в Лига Европа, спечелени със Севиля (2014, 2015 и 2016 година).