Уест Хем затвори съботната програма във Висшата лига с домакински успех над Нюкасъл, който запази шансовете му за Топ 7 в края на сезона. "Чуковете" надделяха с 2:0 и ако се доберат до тази позиция в края на кампанията, има вероятност да играят в Лига Европа, но ако Манчестър Сити или Манчестър Юнайтед спечели ФА Къп. 

И двете попадения в този мач паднаха преди почивката. Деклан Райс откри в самото начало, а в края на полувремето Марк Ноубъл от дузпа отбеляза второто попадение и прекърши устрема на "свраките" за втората част. 

През първата част инициативата беше изцяло в полза на домакините, а съперникът им беше бледа сянка на самия себе си. Лондончани натиснаха от самото начало и това им даде сравнително бърз аванс. Още в 7-та минута те поведоха в резултата. 

Тогава Робърт Снодграс центрира от корнер и качи топката на главата на Деклан Райс пред вратарското поле, където беше оставен непокрит и той просто беше задължен да вкара топката в мрежата - 1:0. Това попадение не успокои домакините, а дори напротив. 

Те продължиха да атакуват, владееха повече топката, но им куцаше последният пас, а и завършващият удар. Гостите не направиха нищо смислено в предни позиции в първото полувреме, а само могат да се радват, че Райън Фредерикс и Мануел Лансини не показаха повече точност за Уест Хем. 

Но по-добрата игра на домакините все пак им се отплати с втори гол преди почивката. При едно центриране от пряк свободен удар в 41-та минута Флориан Лажун изпусна зад гърба си Хавиер Ернандес и с груб шпагат в глезена му направи дузпа. От 11-те метра Марк Ноубъл беше безпощаден и направи 2:0. При този резултат приключи и полувремето. 

Веднага след подновяването на играта Айосе Перес можеше да намали, след като се озова на хубава позиция в наказателното поле на "чуковете", но не успя да намери добре топката. Десетина минути по-късно и Хосе Рондон можеше да намали, но ударът му беше спасен великолепно от Лукаш Фабиански. 

След този старт на гостите играчите на Уест Хем се посъбудиха. И в 62-та минута Чичарито беше близо до утрояване на преднината на тима си, но ударът му от изгодна позиция мина на сантиметри встрани от дясната греда и гол нямаше. 

Двуострите атаки продължиха, но продължиха и пропуските. Доста напечено стана в самия край на мача, когато събитията на терена се обърнаха направо на стрелбище. В 82-та минута Хосе Рондон не успя да преодолее вратаря, а две минути след това Робърт Снодграс се провали на отсрещната врата. 

Рондон тресна и гредата в 89-та минута, а в ответната атака и Мануел Лансини беше на добра позиция в наказателното поле на Нюкасъл, но не можа да се разпише. В крайна сметка повече голове не паднаха и Уест Хем надделя с 2:0. 

С тази развръзка "чуковете" събраха 39 точки на деветата позиция, на четири зад седмия Уулвс. Нюкасъл е с 31 точки, на шест над Кардиф, който е последен в зоната на изпадащите към момента и тимът на Рафа Бенитес все още диша малко по-леко.