Уест Хем и Нюкасъл са заплашени да започнат следващия сезон с минус точки, ако бъдат намерени за виновни в обвиненията за укриване на данъци.

Няколко служители на Уест Хем и Нюкасъл са били задържани след полицейска акция в офисите на двата английски футболни клуба. Акцията, която е осъществена със съдействието на френските власти, е част от разследване за данъчни и застрахователни измами и злоупотреби при трансфери на играчи. Претърсени са тренировъчните бази и офисите на олимпийския стадион в Лондон и стадион "Сейнт Джеймсис Парк“. Британската национална агенция агенция по приходите и митниците (HMRC) потвърди за извършените арести, но не уточни броя им и имената на задържаните.

Повече детайли не се разкриват, като от клубовете обявиха, че оказват пълно съдействие на властите в хода на тяхното разследване.

ФА със сигурност ще изчака приключването на разследването на оторизираните власти, след което ще вземе решение за това какви действия да предприеме.

Арестуваха бивш играч на Нюкасъл

Със сигурност евентуалните наказания на Уест Хем и Нюкасъл няма да имат незабавен ефект. Те най-рано се очаква да влязат в началото на следващия сезон или дори след неговото начало.

Погнаха английски тимове за данъчни измами

Скандалът се разраства! Замесиха още един клуб за данъчни измами​