Бившият футболист на Нюкасъл Силван Марво бе арестуван като част от скандалните разкрития за укрити данъци, съобщава „Le Parisien“.

Френската полиция действа съвместно с английската по повод укриването на данъци от английските клубове Нюкасъл и Уест Хем.

Марво е едно от четирите заподозрени лица, които са били задържани от полицията в Париж.

Марво игра за Нюкасъл от 2011 до 2016 година, като имаше кратък престой под наем в Гинган. След това той напусна „свраките“ и премина в Лориен.

Британската национална агенция агенция по приходите и митниците (HMRC) потвърди за извършените арести, но не уточни броя им и имената на задържаните.

"Сто и осемдесет служители на HMRC са участвали в акцията на териториите на Великобритания и Франция. Следователите са претърсили няколко помещения в Североизточна и Югоизточна Англия, като са извършени няколко ареста и са иззети регистри, финансови записи, компютри и мобилни телефони", се казва в изявлението на агенцията.

"Френските власти съдействат на британското разследване, като на свой ред са извършили арести и претърсвания на обекти във Франция. Това криминално разследване изпраща ясно послание, че който и да си, ако извършиш данъчни измами, ще си понесеш последствията. Тъй като разследването продължава, не можем да предоставим повече детайли по случая", допълват от HMRC.

Марво има само 57 мача за Нюкасъл за престоя си от пет години в клуба.

Скандалът се разраства! Замесиха още един клуб за данъчни измами

Олимпик Марсилия също е сред разследваните отбори. Френският клуб продаде Алу Диара и Дмитри Пайе на Уест Хем.

Погнаха английски тимове за данъчни измами

Смята се, че бившите играчи на Нюкасъл Флорен Товен и Реми Кабела също са сред заподозрените в укриване на данъци.