Отборите на Манчестър Сити и Ливърпул продължават ожесточената битка за титлата в Англия. По всичко личи, че спорът за първото място във Висшата лига ще продължи до самия край. През уикенда двата тима записаха нови победи, което остави „червените” на върха с две точки преднина пред „гражданите”. Тимът на Пеп Гуардиола обаче е с мач по-малко от прекия си конкурент.

На другия край на класирането пък вече официално отпадна една въпросителна. Тимът на Хъдърсфийлд записа поредна загуба, докато останалите тимове, борещи се за елитния си статут, спечелиха мачовете си, което означава, че „териерите” са първият изпаднал тим през този сезон.

Кръгът в Премиърлийг започна именно с мача на Манчестър Сити, чийто тим имаше наглед лесно гостуване в Лондон на Фулъм. „Небесносините” не допуснаха никакви изненади и без проблеми спечелиха визитата си на „Крейвън Котидж” с 2:0. Победата помогна на „гражданите” да изместят Ливърпул от върха, но само за 24 часа.

Фулъм - Манчестър Сити 0:2

Манчестър Сити се върна на първото място

Гуардиола: Ще спечелим всеки следващ мач, независимо в кой турнир е 

Конте на Фулъм - Манчестър Сити

„Червените” от града на „Бийтълс” взеха един от най-сложните си мачове – домакинството на Тотнъм Хотспър. Феновете на тима трябваше да тръпнат до последната минута на срещата, за да вземат трите точки. Драмата за тима на Юрген Клоп бе пълна, след като успяха да стигнат до успеха след автогол на Тоби Алдервайрелд.

Ливърпул - Тотнъм 2:1

Чутовна драма: Ливърпул взе успеха срещу Тотнъм в сетния миг

Ливвърпул одра амбицирания Тотнъм в последната минута

Клоп: Надявам се, че травмата на Ван Дайк не е сериозна

Интересно: Съдията куфее при победния гол на Ливърпул

Клоп: Ще бъде истинска приказка, ако станем шампиони

Садио Мане: Напрягащо е да гледаш Сити

Кардиф - Челси 1:2

Тимът на Челси също имаше нужда от драма, за да надделее над Кардиф Сити. Възпитаниците на Маурицио Сари спечелиха с 2:1, но попаденията за „сините” от Лондон дойдоха в последните пет минути на срещата. Изравнителното попадение за Челси пък дойде след явна засада.

Челси живна със страхотен обрат и гол от засада

Мениджърът на Кардиф крещи: Съдията е престъпник

Сари: Свиквам с недоволството на феновете

В съботния ден Кристъл Палас надви Хъдърсфийлд с 2:0, а победите на Бърнли и Саутхемптън, означаваха, че „териерите” приключват с борбата за оставане във Висшата лига и догодина ще се състезават в Чемпиъншип. Хъдърсфийлд изравни рекорд на Дарби Каунти за най-ранно отпадане.

Бърнли - Уулвърхемптън 2:0

Става напечено в зоната на здрача

Кристъл Палас - Хъдърсфийлд 2:0

Хъдърсфийлд изпадна, изравни антирекорд на Дарби

Манчестър Юнайтед - Уотфорд 2:1

В друг интересен сблъсък от кръга в Англия, Манчестър Юнайтед надделя с 2:1 над Уотфорд на „Олд Трафорф”. Това бе първият двубой на „червените дяволи” след  назначаването на Оле Гунар Солскяер за постоянен мениджър на тима. Въпреки че не очарова с играта си, Юнайтед взе трите точки и се завърна в топ 4 на Висшата лига.

Юнайтед е в Топ 4 след нова победа в Англия

Бекъм: Оле е точният човек за Юнайтед

Оле: Явно някои са все още във ваканция

Градът, който опустява заради Оле Гунар Солскяер