Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори надълго и нашироко след успеха на неговия отбор над Тотнъм с 2:1. Германският наставник на „червените” подчерта, че е бил спокоен до самия край, но въпреки това потвърди, че късметът е „покрил” отбора му с автогола на Тоби Алдервайрелд в края на мача.

„Няма как да ме видите да се радвам, както след Евертън. Бях доста спокоен. Изненадващ гол отбелязахме, не видях нищо, а когато имах вече видимост, то топката вече беше минала линията”, започна Клоп.

„Има още много мачове да изиграем. Не съм доволен, че допуснахме гол, но имахме явно нужда от това. Имахме много шансове през първата част за гол, а второто полувреме не бяхме добри. Не играехме качествено, закъснявахме в единоборствата и имахме доста проблеми. Малко след това допуснахме гол, когато те имаха добра възможност и реализираха. В края натиснахме и заиграхме по-силно. Винаги има момент, който може да използваш. Имахме по-големи шансове преди нашия гол, но и с такъв съм доволен. Състезаваме се с може би най-добрият в света – Манчестър Сити, а днес играхме срещу друг много добър отбор. Тотнъм не е доволен от завършека на мача. Ясно е, че можеше да играем по-добре, но вкарахме накрая – 2:1, лудост е.

„Изглеждаше по-трудно да атакуваме след изравнителния им гол. Садио и Салах правиха своите пробиви, но халфбековете им бяха на ниво. Нямам идея защо през второто полувреме бяхме по-слаби в това отношение. Ако можем в края на сезона да бъдем първи, това ще бъде приказка и чудо. Ще бъдем толкова добри, за да бъдем първи”.

„Трябва да се борим до края. Днес атмосферата бе изключителна и те ни помогнаха, за да победим”.

„Трябва да свикваме с такива ситуации, когато не всичко се случва позитивно. Ясно е, че ще има трудни моменти – днес беше така. Има моменти, в които трябва да бъдем внимателни и да не допускаме толкова контраатаки. Показахме, че можем да се борим с всички. Нуждаем се да работим заедно и да вършим правилните неща в точните моменти. Ако е така, ще бъдем първи. Днес бяхме единни и се надявам да продължи да бъде така”, продължи Юрген Клоп.

„Контраатаката на Тотнъм? Много добра реакция в защита на Ван Дайк. Сисоко трябваше да завърши и нямаше натиск върху себе си, но пропусна. Върджил свърши своята работа, но имахме късмет”, допълни още Юрген Клоп.