Манчестър Сити се върна на първото място във Висшата лига, след като спечели с 2:0 гостуването си на Фулъм на „Крейвин Котидж“ от 32-ия кръг на английското първенство.

„Гражданите“ изиграха много силно първо полувреме, в което буквално смачкаха своя съперник и на практиха предрешиха развоя на срещата.

Пред Серхио Агуеро се откри отлична възможност още в 4-та минута, но ударът му бе блокиран от защитник на Фулъм малко пред гол линията.

Манчестър Сити поведе в резултата в 5-та минута. Кевин Де Брюин открадна топката, след което подаде към Серхио Агуеро, а аржентинецът продължи към Бернардо Силва, който стреля от границата на наказателното поле на Фулъм и вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Серхио Рико.

Кевин Де Брюин отправи много опасен диагонален удар в 9-та минута, но Серхио Рико се намеси и успя да избие в корнер.

Манчестър Сити разгърна много добра атака в 14-та минута. Рахийм Стърлинг комбинира с Илкай Гюндоган, който стреля от границата на наказателното поле на Фулъм, но Серхио Рико успя да спаси.

Минута по-късно Манчестър Сити направи нова отлична атака, но последователните удари на Рахийм Стърлинг и Бернардо Силва бяха блокирани.

Манчестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages

 

Манчестър Сити удвои своята преднина в 27-та минута. Бернардо Силва отне топката, след което подаде към Серхио Агуеро, който се измъкна между няколко играчи на Фулъм, излезе сам срещу Серхио Рико и вкара, пращайки топката под напречната греда.

Една от малкото възможности пред Фулъм през първото полувреме се откри в 33-та минута пред Райън Сесеньон, който стреля, но Едерсон плонжира и изби.

Манчестър Сити разигра добре ситуацията в 44-та минута. Бернардо Силва взаимодейства с Илкай Гюндонган, който стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Серхио Рико.

Серхио Агуеро бе сменен в 57-та минута и останаха съмнения, че аржентинецът има контузия.

Манчестър Сити организира чудесна атака в 61-та минута. Бернардо Силва взаимодейства с Рахийм Стърлинг, който стреля, но Серхио Рико успя да спаси.

Манчестър Сити пропусна да вкара трети гол в 80-та минута. Стърлинг изведе Кайл Уолкър сам срещу Рико, след което той стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Фулъм.

Пред Илкай Гюндоган се откри много добра възможност в 84-та минута, но ударът му не бе точен.

Андре Шюрле центрира от фаул в наказателното поле на Манчестър Сити в 87-та минута, след което се получиха рикошети в Габриел Жезус и Николас Отаменди, но все пак Едерсон спаси.

Манчестър Сити разигра добре в 88-та минута, когато Гюндоган комбинира със Стърлинг, който бе изведен на много добра позиция в наказателното поле на Фулъм, но стреля неточно в аут.

Манчестър Сити събра актив от 77 точки, а Фулъм е предпоследен със 17 точки. В сряда „гражданите“ са домакини на Кардиф.