Челси постигна много важна победа в борбата за класиране в топ 4 във Висшата лига, след като обърна от 0:1 до 2:1 Кардиф при гостуването си на „Кардиф Сити Стейдиъм“ от 32-ия кръг на английския шампионат.

Още в 4-та минута имаше съмнение за дузпа в полза на Челси. При центриране от корнер в наказателното поле на домакините, Гунарсон задържа Антонио Рюдигер в 4-та минута в наказателното поле на Кардиф, но съдията Крейг Поусън прецени, че няма основание да посочи бялата точка.

Педро Родригес намери пространство между двама играчи на Кардиф в 11-та минута и стреля, но над напречната греда в аут.

Джош Мърфи финтира Маркос Алонсо и Рос Баркли в наказателното поле на Челси в 13-та минута, след което стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Кепа Арисабалага.

Уилиан отправи опасен удар от фаул в 38-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Етъридж.

Челси пропусна много добра възможност в 40-та минута. Уилиан комбинира с Маркос Алонсо, който бе изпуснат в наказателното поле на Кардиф и стреля, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Етъридж.

Гонсало Игуаин се опита да нахлуе в наказателното поле на Кардиф в добавеното време на първата част, но Шон Морисън направи чудесен пробив и му отне топката.

Кардиф поведе в резултата в 46-та минута. Хари Артър подаде към Виктор Камараса, който с много хубав удар вкара топката във вратата на Арисабалага.

Челси създаде напрежение пред вратата на Кардиф в 74-та минута, когато Уилиан стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Етъридж.

Пред Гонсало Игуаин се откри добра възможност в наказателното поле на Кардиф в 75-та минута, но ударът му бе блокиран.

Еден Азар можеше да изравни резултата, но след удара му топката рикошира и излезе в корнер.

Челси изравни резултата в 84-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Кардиф, Маркос Алонсо продължи с глава към Сесар Аспиликуета, който вкара във вратата на Етъридж. При подаването на Алонсо, Аспиликуета бе в положение на засада, която бе пропусната от съдията.

Челси осъществи пълен обрат в срещата в първата минута на добавеното време на срещата. Сесар Аспиликуета комбинира с Уилиан, който центрира в наказателното поле на Кардиф, където Лофтъс-Чийк засече топката с глава и я вкара във вратата на Етъридж.

Челси можеше да вкара трети гол в четвъртата минута на добавеното време на двубоя, когато Еден Азар изведе Рос Баркли в наказателното поле на Кардиф, сам срещу Етъридж, но той стреля много неточно в аут.

Джо Бенет стреля от фаул в шестата минута на добавеното време на двубоя, но неточно в аут.

Челси е шести в класирането с актив от 60 точки, а Кардиф е осемнадесети с 28 точки.