Отборът на Манчестър Юнайтед се завърна в Топ 4 на Висшата лига след успех над Уотфорд в мач от 32-ия кръг на Висшата лига. „Червените дяволи” се наложиха с 2:1, а това бе първият двубой след официалното назначаване на Оле Гунар Солскяер за постоянен мениджър на тима. Преди два дни норвежецът подписа тригодишен договор, въпреки че през декември бе назначен с временен контракт за срок от шест месеца.

Въпреки резултата, в последните минути на срещата домакините трябваше да покажат здрави нерви, след като допуснаха попадение в последните секунди на редовното време.

Така, традицията Уотфорд да не запише успех на „Олд Трафорд” във Висшата лига, бе продължена.

Въпреки че Юнайтед игра пред своите фенове, футболистите на Солскяер започнаха нервно мача. След първите няколко минути домакините дори предоставиха инициативата на своя противник. В първите 20 минути на срещата гостите успяха да отправят четири удара към Давид Де Хеа, който трябваше да се намесва решително след изстрел на Перейра.

Противно на логиката обаче, и въпреки по-добрата игра на Уотфорд, Юнайтед бе тимът, който удари първи. Това се случи в 28-ата минута, когато след страхотна контраатака Маркъс Рашфорд откри. Люк Шоу открадна топката пред собственото си наказателно поле, напредна към центъра на терена и изведе със страхотен пас Рашфорд пред пеналта. Нападателят овладя топката на дъгата и с премерен удар я прати покрай вратаря на гостите. Това бе десети гол за Рашфорд в първенството този сезон.

 

 

През втората част нещата не се промениха особено, като в големи периоди от срещата Уотфорд бе тимът, който по-често играеше с топката.

В 72-ата минута обаче, Антони Марсиал сериозно наклони везните в полза на своя тим, след като се разписа от близко разстояние. При попадението му останаха съмнения за засада, които обаче не бяха отразени от съдийската тройка.

В заключителните секунди на срещата гостите все пак успяха да се разпишат чрез Абдулайе Дукуре, който слаломира през центъра на отбраната на „червените дяволи” и вкара в мрежата.

 

 

В продължението „стършелите” направиха всичко възможно да се доберат до точката, но най-сериозната възможност бе пропиляна с лека ръка. Гостите стигнаха до пряк свободен удар пред наказателното поле на Манчестър Юнайтед, но вместо Перейра да пробва директен изстрел, той реши да търси комбинация и сгреши. След подаването футболист на Уотфорд извърши нарушение в пеналта.

Така Юнайтед взе трите точки в двубоя, но не убеди с играта си. „Червените дяволи” събраха актив от 61 точки и се изравниха с третия във временното класиране Тотнъм, който обаче е с мач по-малко – срещу Ливърпул. Уотфорд пък е девети с 43 пункта.