Клубовете във Висшата лига отхвърлиха идеята правилото за петте смени, което бе въведено след паузата заради пандемията, да остане в сила и през следващия сезон.

Това означава, че през новата кампания отново всеки отбор ще има право само на три смени по време на мач, въпреки че през миналия месец Бордът на международната футболна асоциация (IFAB) разреши нововъведението да остане в сила и през следващия сезон, в случай че съответната федерация одобри това на местно ниво. Освен това групата за всеки мач отново се свежда до 18 играчи, а не до 20, както бе в последните месеци.

11 от 20-те клуба във Висшата лига са гласували против идеята правилото за петте смени да остане и през следващия сезон. 10 на 10 е било съотношението при гласуването за броя на футболистите на скамейката. За да се приеме всяко от предложенията, то трябва да бъде подкрепено от 2/3 от клубовете.
 
Твърди се, че Челси е клубът, който най-яростно е защитавал тезата за петте смени. Лондончани са били подкрепени от другите клубове от челото. Астън Вила е водел опозицията, съставена от тимове от долната половина на таблицата.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.