Защитникът на Уест Хем Деклан Райс обяви официално намерението си да продължи своята кариера на международно ниво с екипа на Англия, след като преди това игра за Република Ирландия. 20-годишният футболист има три мача за "детелините", но в приятелски мачове, което му позволява да избере друга страна от тази, в която е роден.

Райс, който има 59 мача за Уест Хем, се представя на отлично ниво през настоящия сезон на "Лондон Стейдиъм" и привлече вниманието на националния селекционер Гарет Саутгейт.

"Това бе едно изключително трудно решение и, ако трябва да бъда честен, не очаквах да взема такова решение в този момент от кариерата си", заяви Райс в свое изявление.

"В последните няколко седмици и месеци, обсъдих ситуацията с хората, които означават най-много за мен в моя живот – моето семейство, приятелка и най-близки приятели", добави той.

"Говорих също така с Мартин О‘Нийл, Мик Маккарти, Гарет Саутгейт и неговите приятели и колеги в играта, чието мнение аз уважавам. Наистина съм благодарен за подкрепата, която получих преди да взема това важно решение+, завърши бранителят.

Новината определено е разочароваща за Маккарти, който се завърна за втори път начело на Република Ирландия след напускането на О‘Нийл през ноември.

"Деклан ми се обади днес и ми съобщи, че иска да играе за Англия. Пожелавам му късмет", заяви Мик Маккарти. /БГНЕС