Манчестър Юнайтед най-вероятно ще отложи планираната реконструкция на клубното си съоръжение „Олд Трафорд“. За това намекна изпълнителният директор на „червените дяволи“ Ричард Арнолд. Разширяването на стадиона ще се състои в „близко бъдеще“, но това няма да бъде скоро. Причина за това са логистични проблеми.

От Юнайтед планират реконструкция на трибуна „Сър Боби Чарлтън“, след чийто ремонт капацитетът на съоръжението ще стане над 80 000.

Ремонтните дейности обаче ще бъдат сериозно възпрепятствани заради това, че точно до трибуната преминава железопътна линия, а веднага след нея се намират къщи, които са населени.

За да започне реконструкцията на стадиона, Юнайтед трябва да играе домакинските си мачове на друг стадион. Единственото съоръжение, което би могло да приеме тези двубои е стадионът на големия градски съперник Манчестър Сити – „Етихад“. От двата клуба обаче едва ли биха се решили на подобна стъпка.

В подобна ситуация в момента се намира отборът на Тотнъм, който заради реконструкция на „Уайт Харт Лейн“, играе домакинските си мачове на „Уембли“. Очаква се същото да се случи и с тима на Челси, който също планира строеж на нов стадион.