Мел Рашфорд е майката на нападателя на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд. Пред БиБиСи тя говори за финансовите проблеми на семейството преди години. 
 
"Сега Маркъс се грижи за мен, подсигурява ми всичко.  Понякога седя в стаята си и просто плача. Спомням си какво беше преди и какво е сега. Понякога дори нямахме филия хляб в къщата. Срам ме е да го кажа, но беше така. Работех на три места, за да печеля пари, но пак имахме тежки моменти. Не можете просто да се помолите и да кажете: "О, Боже, аз страдам". Никой не знаеше за това. Просто не говорите за битови проблеми, защото това не се прави.
 
Направих всичко възможно, за да оцелея. В продължение на 21 години работих в букмейкърска къща, където правех много неща, включително и почистване. След края на смяната си ходех да чистя допълнително на други места. В събота пък миех чинии. 
 
Свикнах да казвам на децата, че вече съм яла, защото те постоянно питаха: "Къде е твоята порция?" Но в същото време нямах какво да ям. Докато децата ми имаха храна, бях повече от доволна", разказва Мел Рашфорд във филма на Би Би Си за детството на футболиста.
 
Тази година Маркъс Рашфорд организира няколко кампании в помощ на бедните, а най-известната е тази за осигуряване на безплатно хранене на учениците по време на ваканциите.
 
Наскоро 23-годишният нападател получи специална награда от Би Би Си за благотворителната си дейност.