Отборът на Лестър победи Тотнъм като гост с 1:0 в мач от 21-я кръг на Висшата лига. Със спечелените 3 точки Лестър събра 43 и е на второ място във временното класиране с равен актив с първия Арсенал. Тотнъм остава четвърти в подреждането с 36 точки до момента.

Победният гол за Лестър Сити падна в 83-ата минута и бе дело на Робърт Хут.

Двубоят бе напрегнат и интензивен, но зрителите видяха само едно попадение. Въпреки това още във 2-ата минута Каспер Шмайхел трябваше да спасява вратата си, след удар на Кристиан Ериксен. Само 3 минути по-късно Хари Кейн се оказа в обещаваща позиция, но атаката бе спряна заради засада. Пак гостите бяха по-близо до попадение в 11-ата минута, когато Тоби Алдервейрелд надскочи защитита на Лестър и стреля, но Шмайхел пак бе на мястото си.

Джейми Варди и Шинджи Оказаки пък застрашиха вратата на гостите в средата на полувремето, но без успех. Даниел Дринкуотър пък стлеля опасно в 26-ата минута, но Юго Лорис спаси.

След почивката двата състава продължиха надлъгването, като в 57-ата минута Ерик Ламела стреля не лошо към долния десен ъгъл на вратата на Лестър, но защитник на гостите изчисти. Пак Ламела опита удар в 75-ата минута, но изпрати топката край гредата.

Моментът за Лестър Сити дойде в 83-ата минута, когато Робърт Хут намери топката отлично с глава в наказателното поле и с точен удар реализира за 1:0, с което донесе победата за гостите.