Мохамед Салах отново спаси Ливърпул и донесе победата на отбора с 2:1 при визитата на Кристъл Палас на „Селхърст Парк“ от 32-ия кръг на Висшата лига. Това е 29-ият гол на египетския футболист от началото на сезона във Висшата лига. Той изравни рекорда за най-много отбелязани голове в последователни срещи в английския елит – 21, а в следващия мач може да постави нов рекорд. Освен това Салах се превърна и в играча на Ливърпул, който е вкарал най-много голове в рамките на един сезон във всички надпревари.

Съдията Нийл Суорбрик свири дузпа за Кристъл Палас в 12-та минута. Кристиан Бентеке с глава подаде към Заха, който бе изпуснат от Алекзандър-Арнолд и изпревари Кариус за топката. Крилото на Кристъл Палас стреля, след което се сблъска с Кариус и арбитърът не се поколеба, като посочи бялата точка и вдигна жълт картон на германския вратар. Лука Миливойевич реализира наказателния удар в 13-та минута, като прати топката в десния ъгъл на вратата, докато Кариус се хвърли вляво.

Ливърпул успя да изравни резултата в 49-та минута. След многоходова комбинация, която премина през Мане, Салах и Фирмино топката стигна до Джеймс Милнър, който финтира защитник на домакините, след което центрира остро в наказателното поле на Кристъл Палас, където сенегалският нападател на Ливърпул бе изпуснат от Мамаду Сако и вкара във вратата на Уейн Хенеси.

В крайна сметка Ливърпул отбеляза победния гол в срещата в 84-та минута, а негов автор бе именно Мохамед Салах. Робъртсън центрира в наказателното поле на Кристъл Палас, а Фирмино остави топката за Мохамед Салах, който не пропусна да вкара във вратата на Уейн Хенеси.

След този успех Ливърпул се изкачи временно на второ място в класирането с актив от 66 точки, а Кристъл Палас е шестнадесети с 30 точки.