Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че срещата с Манчестър Сити на „Етихад” е „най-трудният мач в света на футбола”. Шампионът на Премиър лийг излиза за най-големия си тест в защитата на титлата си, гостувайки на тима, воден от Хосеп Гуардиола, след като Ливърпул е непобеден в осем поредни мача във всички надпревари.

Лидерът в лигата Ливърпул има пет точки аванс пред Сити, който е с мач по-малко, а мачът се явява ключов в битката между двата отбора за титлата на Англия. Само един от последните десет мача между двата клуба е спечелен от госта в дадената среща, като Клоп призна, че е напълно наясно с качествата на „гражданите”.

„Това е много тежък мач, надявам се и за двата отбора. Много неща са различни тази година и нищо не може да бъде сравнявано с миналата година или преди това. Наслаждавам се на тези срещи, подготовката за мачовете, но това не го прави лесно. Наистина ни чака тежко предизвикателство”, коментира Клоп.

На въпрос, свързан с това да играе отвъд дома на отбора си, Клоп отговори: „Обичаме да играем на стадиона си. Това е нашият дом и прави разликата, но не мисля, че гостуването ще направи разлика за подхода на нашия отбор. Не искаме да играем доминиращо в атака у дома, а когато гостуваме да се защитаваме дълбоко. Загубихме там последната година, но не е мач, който може да бъде сравняван с другите мачове, защото три дни преди това станахме шампиони на Англия и това беше специално за нас”, анонсира Клоп.

„Не е важно дали играем у дома или гост, защото следваме нашия план. Трябва да сме смели, да играем футбол и да се защитаваме с всичко, което можем. Тогава имаме шанс. Ще бъде трудно, тъй като това е най-трудният мач в света на футбола”, призна германецът.

„Всеки сезон стартираме всички отбори с нула точки и имаме еднакви шансове. Терминът „надбягване с два коня” никога не го използвам и не съм мислил. Интересувам се само от „един кон” и това сме ние. Челси, Тотнъм, Арсенал и Лестър са наистина добри. Евертън също. Може и да забравям някой. Манчестър Юнайтед, хората пишат твърде рано за тях такива неща, но накрая ще бъдат, където трябва. Борим се и за Шампионска лига, където отборите са много равни. Не знам обаче кой ще е „кон №1” накрая на годината”, акцентира още Юрген Клоп.


Мачът е идната неделя от 18,30 часа българско време и ще може да го гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.


Клоп коментира и Роберто Фирмино, който е раздиран от критики заради липсата на голове от него. Бразилецът има само едно попадение тази година и бе резерва в последния мач за клуба в Шампионска лига срещу Аталанта на Диого Жота, който реализира три гола във вратата на италианците.

„Не е нужно да казвам и дума за Боби Фирмино и това колко точно важен е той за нас. Нямам време за губене по тази тема. Той е човек, който прави разликата. Не мога да помогна на хората, които не виждат качествата му”, говори още Клоп.