Тимът на Тотнъм стигна до изключителна ценна победа в последния мач от 23-ия кръг на Висшата лига на Англия, надвивайки Фулъм с 2:1. Успехът за „шпорите” дойде след пълен обрат, а Фернандо Йоренте изведе Фулъм напред в 17-ата минута, след като си вкара автогол в 17-ата минута. В 52-ата пък Деле Али изравни резултата, а в добавеното време на срещата Хари Уинкс спечели трите точки за Тотнъм. Маурисио Почетино обаче не би трябвало да е доволен от мача, след като това бе първият двубой, в който Тотнъм игра без Хари Кейн, а в края на мача принудително напусна и Деле Али. В ложите на "Крейвън Котидж" пък срещата бе изгледана от бившия мениджър на Челси и селекционер на националния отбор на Италия Антонио Конте.

Така Тотнъм остава на третото място и вече има 51 точки. По този начин „шпорите” остават на пет пункта зад втория Манчестър Сити, а също така увеличиха преднината си пред четвъртия Челси (47). Фулъм пък остава в зоната на изпадащите и е 19-и с 14 точки.

Първата опасност в мача бе на сметката на Фулъм в 12-ата минута. Новото попълнение на тима – Райън Бабел, напредна отляво и отправи слаб удар, който обаче бе спасен с една ръка от Юго Лорис, за да запази нулите на „Крейвън Котидж”. Пет минути по-късно обаче Фулъм дръпна напред в резултата, а точен за домакините бе… Фернандо Йоренте. Испанският нападател на Тотнъм се оказа на неправилното място след центрирана топка от корнер, а тя рикошира в левия му крак и влезе във вратата на Юго Лорис – 1:0 за Фулъм.

В 23-ата минута именно Йоренте бе близо до това да изравни резултата, но изстрелът му бе отразен от Серхио Рико. Постепенно обаче натискът на Тотнъм намаля, а в 40-тата минута Александър Митрович вкара гол, който бе отменен, тъй като сърбинът бе в положение на засада. Миг преди това Андре Шюрле стреля силно, а Лорис отрази, за да стигне топката в Митрович.

Тотнъм започна амбицирано втората част и изравни резултата в 52-ата минута, след като Кристиан Ериксен центрира в наказателното поле към Деле Али. Английският халф се извиси и с глава отблизо матира Рико – 1:1.

След точно час игра пък Тотнъм бе изключително близо до това да направи пълен обрат. Дани Роуз стреля диагонално с десния крак, а топката се спря в гредата.

Гостите бяха далеч по-активният отбор през втората част, а в 81-ата Йоренте можеше да вкара, но бе спряно от Рико. Четири по-късно плеймейкърът на Тотнъм Деле Али получи травма и бе заменен принудително. В крайна сметка Тотнъм взе пълния комплект от точки, след като в продължението на срещата Хари Уинкс бе оставен непокрит пред вратаря Серхио Рико и отблизо с глава спечели трите точки за своя тим. 

В идния кръг Тотнъм приема Уотфорд на "Уембли", а Фулъм ще приеме Брайтън.