Арсенал продължава да се готви за суперсблъсъка с Ливърпул от 11-ия кръг на Висшата лига. В миналия кръг тимът прекъсна серията си от 11 поредни победи във всички турнири с равенството 2:2 с Кристъл Палас. През седмицата момчетата на Унай Емери отново се върнаха на пътя на успеха, преодолявайки Блекпул в турнира за Купата на Лигата (2:1) на 1/8-финалите.

През миналия сезон "артилеристите" спечелиха само един от девет мача срещу Челси, Ливърпул, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед и Тотнъм, което ясно показва трудностите, които изпитва тимът срещу отборите от Топ 6.

"Вярвам в своите играчи и в този проект. И ние започнахме този проект много позитивно. Трябва обаче да продължим да се подобряваме. Всеки мач ни дава много информация за нашето състояние. Помага ни да разбере как да се подобряваме. Вярвам в нашите момчета", сподели Емери на пресконференцията преди сблъсъка с Ливърпул.

"Всеки ден опитваме да надграждаме. Когато пристигнах, тук имаше много позитивни неща. Аз просто добавих своя личен почерк и стил. Но все още сме в началото и ни трябва време. Ливърпул е голям тест. Сега можем да покажем на всеки футболен фен нашата психическа устойчивост. Играем срещу наистина голям отбор", добави баскът.

"Ние сме в процес на развитие. Искам да създадем наша собствена голяма история", заключи емоционално Емери.

Арсенал се намира на 4-ото място в в таблицата на Висшата лига с актив от 22 т. 3 пункта по-малко от Ливърпул, който е 2-ри.