Отборът на Манчестър Сити допусна изключително изненадваща загуба при домакинството си на Кристъл Палас в мач от 18-ия кръг на Висшата лига. Шампионът капитулира на своя „Етихад“, губейки с 2:3.

Очаквано двубоят започна с натиск на „гражданите“, който доведе до гол след 27 минути игра. Домакините откриха чрез Илкай Гюндоган, но само в рамките на две минути гостите обърнаха нещата в своя полза. В 33-ата минута Шлуп изравни, а Андрос Таунзенд вкара великолепен гол, за да направи 2:1 в полза на „орлите“.

През второто полвуреме лондончани стигнаха до дузпа, която бе реализирана от Лука Миливоевич, а напъните на домакните доведоха само до един гол, който бе реализиран с голяма доза случайност. Отбеляза го резервата Кевин де Брюин, който вкара при опит да центрира топката.

След поражението днес Сити изостана на четири точки от лидера Ливърпул, който вчера надви Уулвърхемптън с 2:0. Кристъл Палас пък остава на 14-то място.

През първото полувреме домакините бяха абсолютен хегемон на терена, но противно на логиката се оттеглиха на почивка с гол пасив.

Още от първата минута „гражданите“ набутаха съперника си в собствената му половина, а набезите на „орлите“ в предни позиции бяха епизодични.

Натискът на „небесносините“ даде резултат в 27-ата минута, когато поведоха в резултата. Капитанът Фабиен Делф центрира много добре в наказателното поле, където централната двойка бранители на Палас сгреши фатално и позволи на Илкай Гюндоган да стреля с глава за 1:0.

Домакините си помислиха, че са вече са изпълнили целта си, а това им направи лоша услуга. Само шест минути, след като реализираха, Сити допусна гол. Той дойде почти от нищото.  След атака отляво Джефри Шлуп получи и навлезе в наказателното поле, където бе преследван от двама бранители на домакините. Въпреки това обаче, Шлуп реши да среля по диагонала и не сгреши. Полузащитникът на Палас стреля в далечния ъгъл на вратата, а неподготвеният Едерсон не успя да реагира адекватно.

Само три минути след изравнителното си попадение гостите от Лондон удариха за втори път. Андрос Таунзенд реализира великолепно попадение, което със сигурност ще бъде един от претендентите за гол на сезона.

След изпълнение на пряк свободен удар топката бе центрирана в наказателното поле, където отбраната на Сити не успя да я изчисти добре. В крайна сметка Бернардо отклони коженото кълбо извън пеналта, но за негово нещастие я прати на крака на Таунзенд, който с фамозен удар от въздуха от близо 30 метра, реализира изключително красиво попадение.

Втората част започна кошмарно за домакините. „Гражданите“ се хвърлиха в атаки още от първата минута, но само шест след подновяването на играта, инкасираха нов гол. При една от първите си атаки Палас удари гредата след удар на Таунзънд. Топката попадна в Макс Майер отляво, овладя, но бе фаулиран от Кайл Уокър. Реферът бе категоричен, посочвайки бялата точка.

С изпълнението на дузпата се нагърби Лука Миливоевич, който бе безкомпромисен за 3:1.

В оставащите близо 40 минути до края, „гражданите“ направиха всички по силите си, за да стигнат до обрат, но това не бе техният ден. Все пак домакините реализираха още един гол, който дойде малко случайно.

Резервата Кевин де Брюин вкара в 85-ата минута при опит да центрира в наказателното поле. Вместо да намери свой съотборник, белгиецът прати топката в сглобката на вратата, изненадвайки стража на гостите. За повече обаче домакините нямаха сили.