Челси завърза интригата в битката за топ 4, след като спечели с категоричното 3:0 при домакинството си на Брайтън в отложен мач от 27-ия кръг на Висшата лига. Головете за лондончани реализираха Оливие Жиру, Еден Азар и Рубен Лофтъс-Чийк.

Челси създаде първата опасност в мача в 11-та минута, когато Н‘Голо Канте комбинира с Калъм Хъдсън-Одой, който стреля, но се получи рикошет, а Матю Райън спаси.

Челси организира добра атака в 29-та минута. Хъдсън-Одой подаде към Оливие Жиру, който стреля, но ударът му бе блокиран от Дъфи.

Челси пропусна страхотна възможност да поведе в резултата в 36-та минута, когато Давид Луис центрира в наказателното поле на Брайтън, където Дъфи надскочи Жиру, но изпрати топката право в краката на Еден Азар. Белгийският футболист бе на чиста позиция, но завършващият му удар бе разочароващ.

Челси поведе в резултата в 38-та минута. Калъм Хъдсън-Одой финтира Антони Нокеар, след което центрира в наказателното поле на Брайтън, където Оливие Жиру отблизо не пропусна да вкара.

Жоржиньо центрира в наказателното поле на Брайтън в 56-та минута, където Хъдсън-Одой стреля с глава, но право в ръцете на Матю Райън.

Челси удвои своята преднина в 60-та минута. Рубен Лофтъс-Чийк подаде към Еден Азар, който финтира Люис Дънк и с удар от границата на наказателното поле прати топката в левия ъгъл на вратата на Матю Райън.

Челси вкара трети гол в 63-та минута. Еден Азар подаде към Лофтъс-Чийк, който с удар от разстояние прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Матю Райън.

Челси пропусна да реализира четвърти гол в 70-та минута. Емерсон центрира остро в наказателното поле на Брайтън, където Н‘Голо Канте стреля, но неточно над напречната греда в аут.

Една от малкото възможности пред вратата на Челси бе в 79-та минута, когато Бернардо стреля, но Кепа Арисабалага спаси.

Пред Еден Азар се откри нова възможност в 83-та минута, но ударът му не бе точен.

Брайтън пропусна страхотна възможност да отбележи почетен гол в добавеното време на срещата. Антони Нокер бе изведен сам срещу Арисабалага, но стреля неточно в аут.

Челси е пети в класирането с 63 точки, колкото има и четвъртият Арсенал, но „артилеристите“ са с по-добра голова разлика и мач по-малко. Тотнъм е трети с 64 точки, а Манчестър Юнайтед е шести с 61 точки. Брайтън е петнадесети с 33 точки.