Представяме ви отново Фентъзи футбол старс (ffstars), това е българска общност за играта на ФПЛ (фентъзи премиер лийг) и е място за фентъзи футбол маниаци. Тук можеш да играеш и провериш уменията си срещу Петър Виденов от DIEMA SPORT или №2 в света (от близо 7 милиона играчи) - Бойко Илиев. Играта е напълно безплатна, а ffstars дава награда всеки месец (50лв) и накрая на сезона е минимум 200лв за победителя в крайното класиране. Това е една от няколкото безплатни лиги с награди за успешните участници в България.

Ако все още не си във Facebook групата на ffstars, влез тук: Facebook. Също и в безплатната мини лига на ffstars с над 1200 участника от тук, с код rif792.

Ще имате възможност да изгледате или прочетете интервюто на ffstars с Бойко Илиев. Ето го и него:

С радост ви представяме Бойко Илиев и невероятното му постижение до момента - номер 2 в света от всичките почти 7 милиона участници. Изключително сме радостни, че българин е толкова напред в генералното класиране. 

Ето и едно обобщение на интервюто, в което участваха Юлиан Аспарухов, организатора на ffstars, както и Илиан Петров и Валентин Димитров от панелистите на ffstars.

Ffstars: Бойко, кажи разкажи ни малко повече за себе си?

Бойко: Благодаря за поканата, Бойко Илиев на 37 години от София, женен, работя в сферата на IT индустрията, по-конкретно в аутсорсинг сектора. 

От колко време играеш ФПЛ?

Запознах се с играта покрай колеги, това е моят трети сезон в надпреварата. Един от тях вече играе осми сезон, имаме си и наша мини-лига.

fpl

Какво беше твоето настроение преди сезона и какво си мислеше създавайки отбора си?

Настроението беше добро, основно за забавление го правим и всъщност това беше водещото в моето настроение създавайки си отбора.

Съгласен ли си да публикуваме статия за теб в GONG.BG?

Бойко: Съгласен съм, да

Ffstars: На 10 ноември ще присъстваш ли на откриването на ffstars в бар The Academy?

Бойко: Засега нямам други планове, благодаря ви за поканата.

Premier league лого

източник: Gulliver/GettyImages

Ffstars: Наградата от 50 лева ли избираш или фланелка на Арсенал?

Бойко: Фланелка на Арсенал, разбира се :)

Ffstars: Къде виждаш Арсенал да завършат в класирането и фен ли си на Унай Емери?

Бойко: Надявам се да завършат в Топ 4, не съм особен фен на Емери.

Ffstars: Би ли участвал със своя рубрика във ffstars, за да споделяш с феновете на ФПЛ твоите виждания от гледна точка на фен.

Бойко: Благодаря за поканата, ще обмисля предложението :)

Ffstars: Какви сайтове използваш за подготовката на твоя отбор преди сезона и преди всеки кръг?

Бойко: Използвам най-вече статистики, като преди сезона използвах сайт - sofascore, с който се подготвих.

Ffstars: Прогнозата ти за шампион на Англия?

Бойко: Най-вероятно Ливърпул!

Ffstars: Разкажи малко повече защо си структурирал точно така отбора?

Бойко: Избрах бюджетни играчи от отбори с добра защита, затова имам Поуп и Мий от Бърнли, както и Руи Патрисио и Боли от Уулвс. Смятам, че защитниците от силните отбори не са за предпочитане пред тях.

Ffstars: Защо избра Мане пред Салах?

Бойко: Първо формата на Мане ми допада повече, както и по-ниската му цената в играта, използвах един от жокерите си “уайлд кард” и смених започналия сезона за мен в отбора Салах с набиращия скорост Мане.

Ffstars: Защо смени Ламела преди мачове с Брайтън и Уотфорд за "шпорите"?

Бойко: Най-вече заради формата на Ярмоленко с 3 гола в последните 4 мача на Уест Хем, немалка роля изигра и фиаското на Тотнъм срещу Байерн Мюнхен при загубата 2:7

Ffstars: Гледаш ли мачове? Ако да само английското ли?

Бойко: Гледам основно английски футбол, но когато имам време наблюдавам и Серия А, Примера, Бундеслига, зависи от свободното ми време.

Тук може да видите неговия отбор, на 2-ро място в света към момента:

fpl

За накрая оставихме поканата ни за откриването на ffstars на 10 ноември в бар The Academy, ще имате възможност да се запознаете лично с Петър Виденов, Бойко Илиев и Валентин Димитров и други интересни хора от ФПЛ обществото в България. Ще наблюдаваме заедно Ливърпул - Манчестър Сити, в чудесно обкръжение! Следете страницата във фейсбук за повече информация.

Gong.bg си запазва правото да ви информира за всичко, което се случва в лигата, а също така и за развитието на българските състезатели в една от най-известните игри в този момент.