Отборът на Уулвърхемптън се класира за петия кръг на турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия. Тимът на Нуно Еспирито Санто отстрани нискоразредния ФК Чорли, но никак не очарова с играта си. „Вълците” вкараха само едно попадение за крайния успех, което дойде още в 12-ата минута на срещата и бе дело на Витиня.

Тимът на домакините показа завидно самочувствие срещу елитния си съперник, въпреки разликата в класите. „Свраките” надиграха своя противник в почти всички показатели и отпадат от надпреварата с високо вдигната глава.

В следващия етап от турнира Уулвърхемптън ще се изправи срещу един от тимовете на Саутхемптън илии Арсенал.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

Изненадващо или не, първият точен удар в мача дойде още в 37-ата секунда и бе на сметката на домакините. След атака по лявото крило, топката бе пратена в наказателното поле където Елиът Нюби овладя и стреля незабавно, а вратарят на гостите трябваше да се намесва на голлинията.

Веднага след това гостите взеха нещата в свои ръце и и записа изключителните 97% владение на топката в първите пет минути на срещата. Логично това даде резултат и още в 12-ата минута „вълците” излязоха напред в резултата. Витиня вкара страхотен гол от над 30 метра. Фалцовият удар описа странна траектория и топката залъга стража на домакините за 1:0.

Футболистите на Нуно Еспирито Санто продължиха да превъзхождат своя противник по всеки един показател, но ударите към вратата на домакините през първата част бяха само четири, а единственият точен бе голът на Витиня.

От своя страна играчите на Чорли пробваха епизодични контраатаки, които обаче не вещаеха почти никаква опасност за вратата на „вълците”.

Втората част също започна с много добра ситуация за домакините. Голмайсторът на Чорли Конър Хол, който вкара за „свраките” и в трите кръга до този момент, стреля с глава, но след рикошет вратарят на Уулвс улови топката.  

В 60-ата минута играчите на Чорли стигнаха до най-чистото си положение до този момент. След изпълнение на корнер, топката бе центрирана в наказателното поле, където Холс нахли и с глава отправи страхотен изстрел, който бе петият точен удар за домакините в срещата. Вратарят на „вълците” все пак успя да спаси виртуозно и да избие топката в нов ъглов удар.   

До края на срещата, въпреки промените в състава си, Уулвърхемптън не успя да затрудни с нищо съществено своя противник и да вкара втори гол, с който да реши срещата.

Домакините обаче също не намериха верния път към вратата на „вълците”, които в крайна сметка се промъкнаха в следващата фаза без да блестят.

FT / ЧОРЛИ – УУЛВЪРХЕМПТЪН 0:1

0:1 Витиня 12'

Фа Къп, 4 –ти кръг

Стадион: „Виктори Парк”, Чорли


Чорли: Ъруин, Бърч, Холс, Литър, Бейнс, Томилсън, Нюби, Калвъли, Шентън, Хол, Кардуел

Резерви: Смит, Милър, Хенли, Пютъм, Гарат, Малакай, Робъртс, Дютън, Бърчхол

Мениджър: Джейми Вермилио

Уулвърхемптън: Руди, Боли, Коуди, Килман, Айт-Нури, Дендонкер, Витиня, Моутиньо, Хоевер, Кутроне, Силва

Резерви: Патрисио, Нето, Невеш, Семедо, Траоре, Ричардс, Отасоуи, Лонвайк, Корбеану

Мениджър: Нуно Еспирито Санто