Легендата на Ювентус и италианския футбол Алесандро дел Пиеро реши да даде съвет на Марио Балотели, който изпитва огромни трудности след трансфера си в Ливърпул.

Бившият ас на Интер, Манчестър Сити и Милан търпи постоянни критики за слабата си форма от началото на сезона, в който е отбелязъл едва един гол – срещу Лудогорец в Шампионската лига. Той е и най-неефективният нападател във Висшата лига, където е отправил повече изстрели от всеки друг таран, а напоследък и поведението му започна да привлича все по-голямо внимание.

„Не се чувствам в позиция, от която да съдя Балотели”, каза Дел Пиеро за Супер Марио, който не играл за италианския национален отбор от злополучния Мондиал 2014 насам. „Надявам се той да преоткрие себе си в английския футбол.”

„Ако мога да му дам само един генерален съвет, бих казал на Марио, че измежду умът и техниката, умът е по-важният.”

„Трябва да изпратиш сигнал до останалите, че нистина ти пука. Важно е, защото така показваш, че играеш със сърце и даваш най-доброто, че опитваш да действаш правилно. ”

„Трябва да се предизвикваш всеки ден. Всяка тренировка трябва да бъде като финал. Ако дори със съвсем малко подобриш ежедневното си поведение, накрая ще получиш страхотен резултат”, допълни Дел Пиеро.