Нападателят на Манчестър Сити и Италия Марио Балотели, заяви, че обидите на расистка основа не го нараняват, а точно обратно – карат го да се чувства по-силен както на терена, така и извън него.

Балотели не пътува с „гражданите” за гостуването на Ювентус в последния кръг на груповата фаза на Лига Европа, като причината е стражът на Роберто Манчини от расистки обиди на торинските фенове към нападателя.

Още от времето когато бе част от Интер, Балотели бе обиждан от привържениците на „старата госпожа”.

„В деня, в който пристигнах в Манчестър, първо три чернокожи момчета ми поискаха автографи. Гордея се с това, че съм чернокож и италианец. Научен съм от моето семейство, че никой не е „сбъркан” просто защото говори различен език, моли се на друг бог или просто разсъждава не като останалите”, коментира Балотели.

„Винаги съм мислил когато започнат обидите – не трябва да се ядосваш, ако се оставиш омразата да те повлече, другия път ще стане още по-зле. Но да се правиш, че нищо не е станало, също може да бъде опасно. Все пак, радвам се, че не ми се налага да познавам хората, които ме обиждат”, добави нападателят на Сити.