Английската футболна лига (ЕФЛ) е изправена пред „финансова дупка“ от 200 млн. паунда до септември, призна президентът на лигата Рик Пари на парламентарна комисия във вторник.

Пари, бившият изпълнителен директор на Ливърпул, бе разпитван от Комисията по дигитализация, култура, медии и спорт, и сподели, че всички въвлечени в играта, включително играчи и собственици, трябва да „споделят болката“. „Запътваме се към финансова дупка от около 200 млн. паунда – дупка, която трябва да запълним, клубовете трябва да запълнят“. Пари заяви, че се надява лигата да излезе от кризата „по-силна и по-ефикасна“ и допълни, че се надява играчите да намалят заплатите си.

„Това, което беше ясно в началото на процеса, беше, че играчите не са наясно с дълбочината на проблема“, каза той, добавяйки, че политиката на „отворена книга“ от лигата ще подпомогне футболистите да осъзнаят нуждата от орязване или удържане от финансовите възнаграждения. ЕФЛ, която включва второто ниво на английския футбол Чемпиъншип, не е имала състезателни мачове от началото на март.