Терънс Крофърд е безспорно най-горещото име в бокса след доминацията му над Ерол Спенс Младши, за да стане безспорен шампион в полусредна категория. Бъд беше лек фаворит преди боя, но се оказа, че е твърде добър за Спенс в нощта на битката, нокаутирайки го в девети рунд.

След като остават само две или три години в играта, шампионът сега гледа към възможно най-определящите наследството битки. Той е обвързан с реванш със Спенс и след това има желание да добави титли в четвърта тегловна категория към рекорда си.

Двама мъже, с които той няма да минава през въжетата, са Дани Гарсия и Кийт Търман в полусредна категория. Крофърд се обърна към социалните медии, за да информира и двамата, че никога няма да им даде шанс след минали коментари, изпратени до него.

„О, как се обърнаха нещата. Дани Гарсия, вие и Кийт Търман никога няма, имам предвид, че никога няма да се опитате да победите най-доброто куче и това съм аз. Всички вие не искахте, когато аз исках да се бием. Спомнете си Сега всички искате да се биете толкова много – продължавайте да се биете помежду си, както преди.“

Крофърд продължи да говори, твърдейки, че хората са се опитали да „дискредитират постиженията му“ – което включва това, че е безспорен в супер лека категория – преди битката със Спенс.

И Гарсия, и Търман са бивши световни шампиони и са кандидати за битка след победата на Крофърд. След като тези бойци са изключени, Бъд вместо това очаква сензационен скок в три тегловни категории до суперсредна, за да се изправи срещу победителя от Саул Канело Алварес и Джермел Чарло. Някои в спорта вярват, че това е стъпка твърде далеч, но сегашното му отношение крещи „не ме отписвайте“.