Терънс Крофърд е безспорният крал на супер средна категория. Американецът победи с технически нокаут своя голям противник Ерол Спенс Младши и вече държи и четирите пояса в дивизията. Боят бе определен като един от най-големите за последните 20 години, защото и двамата нямаха загуба в кариерата си. Крофърд обаче се показа много по-достоен за обединен шампион, след като тотално премаза Спенс. След три нокдауна, два от които в един рунд, съдията се намеси и в деветия спря боя. Победа за Крофърд!

Дългоочакваният бой между Ерол Спенс и Терънс Крофърд, най-накрая се състоя. Двамата шампиони в полусредна категория се изправиха един срещу друг в Лас Вегас, за да определят обединения шампион в дивизията. Спенс влезе в мача като носител на поясите на WBA, WBC и IBF с рекорд от 28 победи от 28 мача и 22 нокаута, а Крофърд държеше колана на WBO с 39 победи от 39 мача и 30 нокаута.

Шоуто бе отлично, като след като спечели жребия да избира кой по ред да се появи на ринга, Крофърд излезе втори и то по какъв начин. Заедно с рап звездата Еминем, който пееше своя хит „Lose yourself“! Изглеждаше така, сякаш публиката беше повече в подкрепа на Крофърд.

Спенс започна по-агресивно в началото и по-скоро бе този, който спечели първи рунд. Но във втори нещата се промениха. Тежко ляво кроше на Крофърд прати Спенс на земята в края на рунда. За първи път в своята кариера Ерол Спенс бе пратен в нокдаун.

Трети рунд отново бе равностоен, но постепенно Крофърд започна да налага своето. Той изглеждаше по точен, по-прецизен и по-силен. Лицето на Спенс започна да се разранява. В края на пети рунд докторите трябваше да прегледат Спенс.

Ерол Спенс пласираше повечето от ударите си в тялото на противника, но тежкото кроше на Крофърд работеше много убедително. Ударите на Крофърд бяха много по-точни и убедителни. Седми рунд се оказа ключов. Терънс Крофърд напипа противника и го свали още 2 пъти на земята. Първо с невероятен ъперкът, а след това и с дясно кроше. Спенс се бореше да оцелее.

Крофърд обаче вървеше убедително към победата в мача. Въпросът бе дали ще е с нокаут. Осмият рунд не бе по-успешен за Спенс. Тежките удари на противника бяха много. Един от тях за малко да изхвърли Спенс през въжетата.

Девети рунд се оказа последен. Мощните удари на Крофърд продължиха да валят и макар Спенс упорито да оставаше на краката си, съдията се намеси и спря боя. Технически нокаут и победа за Терънс Крофърд.