Терънс Крофърд веднъж изключи възможността да се бие в категория над 154 паунда, но скорошната реклама около битката с Канело Алварес го изкуши да отиде по-далеч. „Бъд“ спечели безспорната титла в полусредна категория с невероятен стил, побеждавайки Ерол Спенс с нокаут в девети рунд в битка, която беше обявена 50/50, но завърши много по-едностранно.

Въпреки договорната клауза за реванш, която може да трябва да изпълни, Крофърд даде да се разбере, че иска да стане шампион с четири пояса в трета дивизия, преди да се пенсионира. Той каза на Джо Роугън за първоначалния си план.

„Знаете как Канело и Джърмел се бият. Исках да се бия с Джърмел следващия път, тъй като той беше безспорен шампион в супер полусредна, но те ще му вземат поясите, когато звънецът бие.”

Тъй като Чарло – който в момента е безспорен шампион в супер полусредна – вече няма да бъде безспорен, освен ако не победи Канело в категория до 168 паунда (супер средна) на 30 септември, Крофърд сега има поглед върху тази тегловна категория.

„Така че сега трябва да сменя скоростите, защото знам, че исках да се бия с Джърмел, но ако той загуби от Канело… Винаги съм казвал, човече, това е голяма стъпка, но човек да се изкачи с три тегловни категории от 147 до 168, и да спечелиш и да станеш безспорен шампион, уау. Какво могат да кажат? Те не могат да кажат нищо в момента, но какво могат да кажат? Трикратен безспорен шампион и по-малък боец, който се изкачи три тегловни дивизии, за да победи един от най-лошите мъже, който го прави вероятно по-дълго от мен.”

Крофърд потвърди, че сега говори за супер средна, въпреки че преди това го е изключил, и че се е насочил към всеки, който спечели безспорната битка. Той е уверен в две неща – че има уменията да спечели и че това ще бъде най-голямата битка в спорта.

„Определено ще трябва да кача тегло. Просто вярвам в способностите си. Канело не е голям човек, той не е висок. Той е мускулест, но що се отнася до височината, не. Това не би било нищо, което… Трябва да видим. Мисля, че може да се случи. Честно казано, мисля, че това е най-голямата битка в бокса, ако той победи Чарло.”

„Сега съм готов. Хората смятат, че всичко зависи от теглото, но аз смятам, че това е умение. Имам силата да накарам всеки да ме уважава, не ме интересува колко е теглото ти“.

Сега всички погледи са насочени към Лас Вегас на 30 септември, където „Бъд“ Крауфорд без съмнение ще гледа от ринга.