Безспорният шампион в суперсредна категория, Саул Канело Алварес, постави под съмнение визитката на Терънс Крофърд, когото мнозина сега смятат за най-великия боец в бокса. Крофърд доминираше и нокаутира най-големия си съперник Ерол Спенс в деветия рунд на дългоочаквания им двубой, за да спечели безспорната корона в полусредна категория.

В резултат на това много фенове го обсъждат като най-големият боец на своето поколение. Въпреки това, за да затвърди още повече своето наследство, роденият в Омаха сензационно разкри, че иска да скочи нагоре с три теглови категории, за да се изправи срещу Канело и да стане безспорен шампион в три дивизии. Мнозина експерти и бойци вярват, че той е способен да победи мексиканеца.

В интервю за TMZ Sports Канело каза, че въпреки че уважава Крофърд, въпреки че рекордът му може би не е толкова впечатляващ, колкото се възприема.

„Както винаги съм казвал, уважавам Крофърд. Той е много талантлив боец, но току-що спечели една голяма битка. Ако видите неговия рекорд, той току-що е победил един добър боец. Освен това, не мисля, че той е побеждавал други велики бойци като Спенс”, разкри Канело.

Крофйрд има 40 битки и 40 победи в професионалната си кариера, с 31 нокаута. След като спечели световната титла в лека категория и всичките четири колана там, той се премести в полусредна категория, за да победи хора като Амир Кан, Шон Портър и Кел Брук по пътя си към битката със Спенс.

Преди много обичаният мексиканец дори да обмисли да се изправи срещу Бъд, той трябва първо да направи трета защита на четирите си колана срещу Джърмел Чарло, с когото се бие на 30 септември в Лас Вегас.

Двубоят представлява шанс за Канело да спре съмненията, че наближава края на кариерата му, след три последователни неудовлетворителни представяния срещу Дмитрий Бивол, Генади Головкин и Джон Райдър.