Терънс Крофърд се присъедини към малка елитна група от безспорни шампиони в събота вечерта, като победи Ерол Спенс с технически нокаут в 9-ия рунд, за да стане шампион с четири пояса в полу средна категория. Крофърд (40-0, 31 КО) вече е четвъртият член на тази малка група боксьори, които са обединени шампиони. В нея са още Канело Алварес, Джърмел Чарло и Девин Хейни.

Това е група от добре ръководени бойци, които имат своите недостатъци, които, за разлика от Крофърд, не са непременно най-добрите в своите теглови категории, а по-скоро бяха внимателно движени от промоутърите си. За съжаление, само Крофърд спечели безспорното си първенство, като се биеше с най-добрите.

Начинът, по който Крофърд систематично разби предишния непобеден шампион на IBF/WBA/WBC в категория полусредна Спенс (28-1, 22 KO), като го повали три пъти, показа, че той е едно ниво над другите трима безспорни шампиони в мъжкия бокс.

Останалите трима безспорни шампиони са доста нестабилни в този момент, готови да бъдат детронирани от младите таланти.

За съжаление Канело не е единственият хитрец сред безспорните шампиони. Другите двама са Джърмел Чарло и Девин Хейни. Чарло победи Брайън Кастано, за да стане единодушен шампион в супер полусредна, а Хейни надви Джордж Камбосос Младши, за всичките пояси в лека категория. Очевидно Хейни се бори с най-слабия боец, за да се присъедини към групата на безспорните шампиони като победи Джордж Камбосос-младши. Победата на Канело над Кейлъб Плант също не изглежда толкова впечатляваща сега, в светлината на Дейвид Бенавидес, който победи бившия шампион на IBF миналия март.