Световният шампион на IBF, WBO, WBA и IBO шампион в тежка категория Антъни Джошуа има за цел да затвърди наследството си с големи двубои през 2020 година.

Миналия месец Джошуа стана двукратен шампион, когато възстанови четирите си титли с победа с единодушно решение над Анди Руиз младши.

"Създадох история, като станах двукратен световен шампион. Изпитвам чувството, че мога да затвърдя наследството си през 2020 г.“, заяви Джошуа.

IBF нареди на Антъни Джошуа да се изправи срещу Кубрат Пулев, докато WBO срещу Олександър Усик. В момента Пулев е водещият кандидат за съперник на Джошуа. Следващия си двубой британецът ще проведе през април или май.

Джошуа обясни, че не подценява противниците, с които се среща на ринга. И две от нешата на които той приписва своите успехи през годините са, са неговата всеотдайност и психическа устойчивост, докато върви към ринга за голям бой.

"Всичко е игри и закачки в залата, но после докато вървиш по пътеката към ринга започваш да си мислиш какво ще стане, ако просто се върна обратно. Всеки път си казвам, че не мога да го направя… просто си стигнал твърде далеч, за да се откажеш. Затова трябва да се справите с притеснението", каза Джошуа.

"Как се справям с отговорността и напрежението? Отдаденост. Когато сте отдаден на себе си, можете да се отдадете на всичко. Аз съм боец. Дори когато спра да се бия, винаги ще изпитвам страст към бокса. Всъщност не слагам маска, когато излизам на ринга за битка. Аз съм същия и извън него."