Треньорът на варненския Спартак Варна Росен Кирилов подготвя тактически капани на своя колега от Дунав Русе Мартин Ковачев за съботния мач между двата отбора от Втора лига.

Кирилов знае, че Ковачев, който е бивш защитник на „соколите“, ще използва многобройните си контакти във Варна, за да научи всичко за тях, и затова ще опита да го изненада както тактически, така и с някои промени в състава.

Наставникът на варненския тим е предупредил също своите играчи да не се отпускат, предвид това, че атакуващата мощ на русенци ще падне заради наказанието на техния капитан и лидер Мирослав Будинов, тъй като Дунав разполагал с двама опасни чужденци – френско крило и украински полузащитник.

Освен това преди дни Дунав победи като гост в контрола един от силните в групата Янтра, което показва, че русенският отбор се намира в добро моментно състояние. Освен всичко друго русенци ще бъдат и психически разкрепостени, тъй като не треперят за мястото си във втория ешелон, а когато дадени футболисти не са поставени под напрежение, играта им се получава по-лесно.