Юношите старша възраст на Черно море записаха равенство 2:2 с новият участник във Втора лига Добруджа. Това бе втора проверка за тима на Мартин Христов, който преди няколко дни загуби от мъжете на Черноморец Бургас с 1:3.

Срещата, която се игра в Добрич, започна с гол още в 4-ата минута. Християн Казаков откри резултата с удар от около 20 метра. В 32-рата минута “моряците” изравниха. Варненци пресираха съперника и той сбърка в собствената си половина. Николай Златев пресече пас с глава и прехвърли излезлия напред вратар Иван Василев.

През втората част наставникът на варненци използва нови 11 футболисти. В 80-ата минута добър пробив на Петър Иванов и последвалото простреляно центриране в наказателното поле, завърши с автогол. Само 4 минути по-късно домакините възстановиха равенството след центриране от корнер и гол с глава на Радослав Михалков.

Следващата сряда Черно море гостува на Нефтохимик в третата си контрола от предсезонната подготовка. От своя страна Добруджа ще премери сили с втория отбор на Лудогорец.