Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков заяви, че чрез мирното шествие, което направиха „червените фенове“ за спасение на отбора, е показана силата на клуба.

Както е известно, след края на двустранната игра, която бе организирана на мястото на отпадналия мач с Витоша Бистрица, запалянковците се събраха край езерото Ариана и след това се отправиха към Парламента.

Припомняме, че двубой между ЦСКА и Витоша нямаше заради отказа на „бистришките тигри“ да играят. Така бе присъдена служебна победа на „армейците“.

„Това шествие показа силата на ЦСКА. Ние показахме, че търсим обединение. ЦСКА има нужда повече от всякога от такова обединение. Ние ще водим политика за обединяване на нашите редици. Има достатъчно компетентни институции, които да кажат кой е виновен за това, което се случва с ЦСКА“, каза шефът на „червените“.

„Дълговете на ЦСКА не са от тази година. Те са трупани в продължение на години. Как е даван лиценз на ЦСКА през това време? Аз подозирам, че е имало някаква друга причина, за да се дава лиценз, не е заради феновете. Държавата може да даде подкрепа, ако иска да помогне на тези хора, които се бяха събрали днес. Разбира се, стига да не се нарушава българското законодателство. Считам, че изявленията, които се дадоха за отказа на мача от страна на Витоша Бистрица, имаха известна политическа цел. Днес нямаше такова нещо“, добави ръководителят във връзка с това, че „бистришките тигри“ отказаха участие в мача срещу „армейците“ и така бе присъдена служебна победа на тима от Армията.

„Българският футболен съюз води футбола във лоша посока и резултатите от последните години потвърждават това. Радвам се, че успяхме да се организираме и да покажем, че сме много и искаме ЦСКА да има добро бъдеще“, завърши Марков.