Отборът на ЦСКА продължава убедителния си ход във В група. „Червените“ се наложиха с 3:0 като гост на Рилски спортист в мач от 8-ия кръг на аматьорския шампионат.

Нещо повече, възпитаниците на Христо Янев отново не допуснаха попадение в мрежата си в Югозападната В група и вече са с впечатляващата голова разлика 35-0.

Попаденията за ЦСКА в Самоков реализираха Владислав Узунов, Самир Аясс и Преслав Йорданов от дузпа.

„Червените“ бяха господарите на терена през по-голямата част от времето, като напълно доминираха в срещата.

Отборът на ЦСКА поведе с два гола още преди почивката. „Червените“ поеха инициативата след 10-ата минута на срещата, като съперникът не успя да отправи нито един застрашителен удар към Стоян Колев през първата част.

В 11-ата след бърза атака на ЦСКА отдясно, Борис Галчев центрира, но защитник на домакините чисти в корнер. След изпълнението на ъгловия удар и разбъркване, Самир Аясс стреля в очертанията, но много слабо, стражът улови.

Гостите продължиха да диктуват събитията на терена, може би затова и закономерно се стигна до първия гол. В 21-ата минута главният рефер отсъди дузпа в полза на "червените" за фаул срещу Николай Цветков в наказателното поле. С наказателния удар се нагърби Костадин Хазуров, но вратарят Гьорев спаси, при добавката обаче Владислав Узунов бе точен за 1:0. 

Отборът на ЦСКА продължи с атаките, на няколко пъти Хазуров и Аясс се разминаха с попадението.

Единственото малко по-опасно положение за първата част за домакините дойде в края на първото полувреме. Аджов успя да се справи с двама защитници на червените, но не отправи удар към вратата, след като бе затворен от стража Стоян Колев, както и от Бранеков, който се спусна в наказателното поле при създалата се опасност.

В последната минута от добавеното време ЦСКА стигна до второ попадение. След атака отдясно за "армейците", Николай Цветков центрира ниско по земя, успоредно на голлинията, Самир Аясс засече отблизо за 2:0.

В началото на второто полувреме Рилски спортист се опита да наложи натиск, като набързо създаде две опасни положения пред вратата на Стоян Колев. Влезлият като резерва на почивката Кралев и Аджов не успяха да се възползват по най-добрия начин, за да променят резултата.

В 59-ата минута ЦСКА можеше да увеличи преднината си. Борис Галчев стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби в напречната греда.

В 72-ата минута Преслав Йорданов от дузпа направи резултата 3:0. Нарушението бе отсъдено за фаул на Виктор Колев срещу Борис Галчев. Футболистът на Рилски спортист обаче не бе изпратен от младия рефер Стефан Апостолов под душовете за два жълти картона, въпреки че всички останаха с впечатление, че през първото полувреме именно той е бил санкциониран.

С успеха ЦСКА остава убедителен лидер в подреждането с 24 точки, въпреки че е заплашен от отнемането на 15 от актива.

Рилски спортист: 33. Гьорев, 14. Димитров, 15. Пътников, 13. Колев, 29. Тодоров, 17. Младенов, 8. Гроздин, 7. Гемеджиев (Ръсовски 59'), 10. Киров (Кралев 46'), 4. Бойчев (Додов 54'), 20. Аджов;

ЦСКА: 12. Колев, 3. Динчев, 21. Райчев, 6. Бранеков, 17. Кикарин, 13. Й. Йорданов, 6. Галчев (Витанов 77'), 14. Аясс, 22. Цветков (Попов 58'), 23. Узунов, 24. Хазуров (Йорданов 69').