Президентът на Славия и член на изпълкома на БФС Венци Стефанов отново взе отношение по казуса с ЦСКА и отказът на правната комисия да позволи новото дружество на "червените" да наследи старото. Според него, ако изпълкомът позволи това, би било незаконно и няма шанс да се случи. 

"Защо изпълкомът да си затваря очите за ЦСКА? Защо хвърляте камъните при нас? Изпълкомът няма никакво право да вземе решение, което е противозаконно. Има правна комисия, която казва - "да" или "не". Законите в тази държава трябва да важат за всички - Левски, ЦСКА, Славия, Петърч." 

"Защо вчера някакъв треньор на ЦСКА води децата на Деня на будителите пред сградата на БФС? Този нормален ли е? Закарай ги в библиотеката, в парка, защо пред БФС? Защо настройвате обществеността, че изпълкомът може да реши нещо в тази насока с ЦСКА? Ние нямаме право да решаваме такива неща и всички трябва да го знаят."

"Дайте да бъдем реалисти и да си кажем истината. Казал съм и на Боби Михайлов да излезе и да каже на хората за какво става въпрос. Има си правна комисия, която отговаря пред ФИФА и УЕФА, има си закони за спазване. Кой е по-важен - Гриша Ганчев или законът? Кое трябва да се спазва? Трябва изпълкомът да каже, да не се спазват законите, така ли?"

"Ами тогава, ако за ЦСКА може да не плаща, аз защо да плащам? Ще спра и аз да плащам, Монтана също ще спрат, да речем. Защо аз да плащам, щом за ЦСКА може да не се плаща? Ще трябва да може в такъв случай и за другите отбори да не плащат", сподели Стефанов в Актуално студио "Дерби". 

Според него, единственият акционер, който е наливал пари при "червените", е Петър Манджуков, който вече се отказа да издържа клуба. Стефанов твърди, че бизнесменът е налял 4 млн. лв., но Александър Томов, наречен от него "Дейвид Копърфийлд", искал и още.  

"Александър Томов е Дейвид Копърфийлд, за него не ми говорете. Единственият човек, за когото знам, че е платил нещо за ЦСКА, е Петър Манджуков. Той е дал 4 млн., а Копърфийлд не спира - купува футболисти "на ангро", продава ги "на ангро". Може ли да имаш над 300 дела, как го виждате това? И как искате после БФС да си затвори очите?"

"Защо тези, които обичат ЦСКА и са половин България, не извадиха пари да платят дълговете? Или обичат само да си говорят колко обичат ЦСКА и футбола, а пари не се вадят. За тези 20 години, през които съм в спорта, съм се наслушал да говорят какво ли не, а дори не си плащат билетите за мача", сподели още Стефанов.