Мартин Петров даде пространно интервю в предаването "КОД Спорт" по TV+. Той е единственият български футболист, играл в три от петте най-престижни първенства и почти направи "Голям шлем" в най-популярната игра. 

Петров записа силни мачове в Испания, Англия и Германия. Има 90 двубоя и 20 гола за националния отбор. В кариерата си е играл за осем клуба - Ботев Враца, ЦСКА, Сервет (Женева), Волфсбург, Манчестър Сити, Атлетико (Мадрид), Болтън и Еспаньол. 

В 442 мача в професионалния футбол, известният с прозвището "Свръхзвуковия" играч, има 110 гола. Петров е и футболист номер 1 на България за 2006 г. 

"Трябва обаче да бъдем реалисти и да си кажем истината, че в момента отборът ни не е готов за такива форуми и смятам, че това се потвърждава от показаното в квалификациите. Не трябва да бъдем максималисти, защото след това боли", коментира Петров по повод играта на националния отбор.

"Когато сме излизали на терена, заедно с останалите съотборници, винаги сме се стремели да даваме най-доброто от себе си, да помагаме и на по-младите. В момента във футбола сме свидетели, че много по-слаби отбори правят изненади, а нямат звезди. Точно за това говоря, че трябва да се направи един екип, който да се раздава на терена. Това в последно време не го усетихме. Когато го има това себераздаване на терена, рано или късно нещата ще се променят", допълни Петров. 

"Трябва да се направи нещо, за да може българският футбол да тръгне и да се развива, защото се вижда накъде вървим, за съжаление. 

"Наистина дойдох с целта да помогна на ЦСКА с каквото и да е. За съжаление получих само едни обещания. За тези шест месеца, в които бях в клуба, доста неща се обещаха, че ще се направят, че ще стане това, че ще стане трето, че ще стане четвърто... За съжаление, не се получиха тези неща. Вижте клуба къде е в момента. Тогава говорехме да ставаме шампиони, а сега ЦСКА е във "В" група. Това няма как да приляга на този клуб. Явно обаче страната, както и футболният съюз, си имат някакви закони, които трябва да се спазват от всички и когато дадено дружество, клуб или човек не е спазил тези правила, явно трябва да се предприемат някакви мерки. Не ми е приятно да гледам клуба в това състояние и се надявам колкото се може по-бързо да се оправи. В лицето на г-н Ганчев, който смятам че направи доста неща в Литекс и винаги е бил сериозен, надявам се наистина сериозно да се е заел и с цялото си сърце да помогне на този клуб. И не само той, и други хора трябва да се обединим, да помогнем, защото нямам думи, на този клуб въобще не му е там мястото. Във "В" група да играеш срещу такива отбори, да ги биеш с по 11:0. Няма полза от тези мачове, но пак казвам - има си ред, има си държава, има си закони, които трябва да се спазват. Болно ми е, но това е", не пропусна темата ЦСКА Петров.