Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков е щастлив от начина, по който тръгна отборът в Югозападната В група. "Червените" тръгнаха с победа над Струмска слава, а шефът очаква да продължат в същия дух до завръщането в професионалния футбол и това да стане с подкрепата на феновете.

"Аз съм изпълнителен директор на новооткритото дружество ФК ЦСКА, но за съжаление клубът не можа да почне под това име участието си във В група. Но важното е, че тръгнахме, а и с толкова много публика. Това беше много емоционално за нас."

"Благодаря на публиката и искам да ѝ кажа, че по същия начин очакваме да ни подкрепят и в следващия мач. Искам да изкажа и благодарността на Гриша Ганчев към феновете. На стадиона имаше официално 7000 души."

"Хората усетиха, че в ЦСКА ще се гради нещо и нещо чисто. И организационно, и структурно започваме от нулата и хората го почувстваха. Ако отборът продължава с подобни победи и атрактивни игри, феновете ще продължат да прииждат. Целта ни е възможно най-бързо завръщане в професионалния футбол", сподели Марков пред Ринг.

Той сподели още и какви са вижданията му за развитието на клуба. Оттук-нататък ще се залага още повече на развитието на детско-юношеската школа и от там се очаква да излязат таланти занапред.

"Ние тръгваме с една коренно различна визия за изграждането на клуба, а именно сериозни инвестиции в школата. Целта ни е тя да стане академия по футбол и първоначално таксите ще отпаднат. Треньорите ще бъдат намалени, защото ще имаме по-малко отбори. Ще са тимове до 19, 17 и 15 години, както и две подготвителни групи."

"Аз ще определя хората за това. Имам си критерии, проведох определени тестове в теоретичен и практически план, за да съм запознат с качествата им. Давам си сметка, че не е лесна задача, но такъв е животът. Занапред школата трябва да даде предпоставки юношите ни да се развиват перспективно и да се разчита в първия отбор на тях занапред."

"Финансово ние не можем да се сравняваме с богатите страни, нямаме и материална база. Изоставаме драстично и по отношение на методика за развитие на младоци. Единствено можем да гоним Европа с децата си. Като малки те не отстъпват по нищо на европейските си връстници. Не трябва да пропускаме етапи в развитието им, бъдещето е в тях", сподели още Марков.

Той сподели още, че има пълно доверие на наставника Христо Янев.

"Приветствам избора на Христо Янев, много амбициозен и талантлив млад треньор. Даваме му път. Ако не е така, той няма да има шанс да се развие. Допада ми изключително много работата му. По никакъв начин няма да се опитваме да го променим."

"Аз вярвам в него и силно се надявам да оправдае доверието. В него и младите момчета е бъдещето, сега трябва да се даде път на поне десет момчета от школата. Топката е в тях, ако сега не се наложат, няма кога, после ще е по-трудно", сподели Марков.