Новият старши треньор на ПФК ЦСКА Адалберт Зафиров събра 22 момчета за подготовка за новия сезон. Всички те са от набори '97, '98 и '99 от школата и според Зафето, ще се готвят за мача с Лудогорец за Суперкупата. 

Част от феновете ги освиркаха на влизане в стадион "Българска армия", като треньорът твърди, че е неприятно изненадан от този факт. 

"Неприятно съм изненадан от освиркванията, защото това са деца на ПФК ЦСКА, които дойдоха да тренират. Те са от футболния клуб на ЦСКА. Ние се събираме с амбиции да тренираме и да играем срещу Лудогорец за Суперкупата." 

"Чувствам се много потиснат, защото никога не съм очаквал "червената" общност до такава степен да бъде заблудена. Лично Дора Милева ме покани, за да можем да възродим ПФК ЦСКА и да стартираме за мача с Лудогорец за Суперкупата."

"Ще има и други деца, които са само такива на ЦСКА. Те са били картотекирани през миналата състезателна година в ПФК ЦСКА София. Ще има само един отбор ЦСКА и това е този, който се опитваме да го възродим. Другият, доколкото съм запознат, е Етрополе, който е изкупил Литекс и се е преместил в София", сподели Зафиров. 

Той разкри, че е получавал есемеси от "бивши приятели", които са свързани с ЦСКА. И също така разкри, че е имал разговори с играчи, които през миналия сезон защитаваха цветовете на "червените". 

"Заплахи не съм получавал, просто приятелски есемеси. Не мога да ви кажа какво пише в него. От мои бивши приятели е." 

"Донякъде е истина, че има интерес от играчи, които са сега в Австрия, да дойдат. И да, и не, защото нямаме потвърждения. Наши деца, които са израсли в ЦСКА и не им се дава възможност да се развиват другаде, са добре дошли при нас. Ние няма да върнем никое дете, което е било картотекирано в ПФК ЦСКА миналата година, защото нямаме право да картотекираме до зимата." 

"Спекулации са до там връщанията им, защото аз все още нямам потвърждение. Разговори може и да съм имал, но потвърждение - не, така че не мога да ви кажа със сигурност. Играчите са получавали "приятелски" есемеси - от техни приятели", сподели още Зафето. 

Той добави, че е водил разговори с Ангел Грънчов и Момчил Цветанов, които разтрогнаха договорите си с подготвящия се в Австрия ЦСКА.

"Очаквам ги всеки момент тези играчи от Австрия. Говорено е с Ангел Грънчов, с Момчил Цветанов, но нямам потвърждение от тях. В момента ние сме отбор на синдика. Не сме направили никакви разходи, за да се говори за някаква издръжка", сподели още треньорът на ПФК ЦСКА. 

Той разкри и защо се е заел със задачата да подготвя този отбор, който е съставен само от юноши и му предстои много тежка задача. Зафиров също така призова феновете "да се опомнят". 

Аз за лиценз не мога да говоря, има си други хора за това. Аз не се занимавам с лицензите. Аз единствено съм поканен от г-жа Милева, за да подготвя тези деца и да не се излагаме тотално срещу Лудогорец. 

"Очаквам феновете да се опомнят какво правят и какво се случва с ЦСКА. Определени хора се опитват да откраднат името. Увеличиха се бившите ми приятели в последната седмица. Но ако ме беше страх, нямаше да съм тук."

"Аз се чувствам задължен на ПФК ЦСКА, защото съм израсъл тук, баща ми тук е спечелил 9 титли, по същия начин и аз съм от дете тук. Играл съм тук, бил съм капитан на този отбор. Не мога да го пренебрегна с лека ръка. Когато мога да помогна на моя роден клуб, ще помогна винаги с удоволствие." 

"Боли ме, че се получава това нещо, има хора, които още не могат да се събудят. "Червената" общност трябва да се обедини и да възродим заедно един клуб, който в момента е в несъстоятелност."

"В момента, в който този клуб не съществува, приемам да се мисли за други варианти. Но единствената цел в момента е да изведем отбора срещу Лудогорец за Суперкупата и да не се изложим. Ние в момента се поддържаме единствено от синдика. Аз съм поканен единствено да свършва това, което мога да свърша", сподели Зафето, след което сподели и какво очаква от битката с Лудогорец за Суперкупата. 

"ЦСКА винаги е имал шанс, няма какво да се заблуждаваме, че можем да вземем нещо от Лудогорец. Искаме само да покажем, че ЦСКА е жив и ще живее. Какво ще постигнем, ще го видим след месец."

"Въпросът е, че не можем да взимаме други футболисти, освен тези, които са били картотекирани миналата година в ПФК ЦСКА АД. На този етап стартираме само с юноши, набори '97, '98 и '99, защото нямаме други. Нямаме договори, те също нямат договори, защото са юноши. Не се съмнявайте, че ще съберем отбор, ако влезем в Б група", сподели Зафето и завърши: 

"Не мога да кажа кой има интерес да раздели публиката на ЦСКА, явно някой има интерес тя да е в това мизерно състояние. Но тази работа, която е започната с разединяването на ЦСКА и днес е факт, не е от вчера. Това е работено с години", завърши Зафиров.