Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев разкри каква е възможността ЦСКА да участва в елита следващия сезон. В момента футболната централа крои проект за създаване на Висша лига, за която молба за участие са подали и "червените". 

Клубът в момента се подвизава в Югозападната В група, защото загуби професионалния си лиценз и Фурнаджиев разкри каква е възможността столичният отбор да участва в нова елитна дивизия от лятото. 

"ЦСКА в момента е в ръцете на синдика и на българския съд. От там очакваме реални действия да разберем какви са дълговете на клуба. Няма вариант новото дружество ФК ЦСКА АД да играе в елита. Знаете, че и в УЕФА, и във ФИФА има треньори, футболисти и други лица, които са осъдили клуба."

"Тези суми са дължими и тези дългове трябва да се платят. Може да се говори за разсрочването им, но единственият начин ЦСКА да започне веднага да участва в елита е да се оздрави дружеството, което е в момента", сподели Фурнаджиев пред БНТ. 

Той коментира и правилото за участие на футболист до 21 години във всеки мач като титуляр. Изненадващо, вицепрезидентът се обяви против това правило. 

"Аз съм на мнение, че с такива изкуствени правила не правим кой знае какво, но в изпълкома има различни мнения. Ние сме 15 човека, колективен орган, който решава казусите след обсъждане и гласуване."

"Ако има футболист с качества, няма треньор, който да го държи на резервната скамейка само защото е на 19, 20 или 21 години. Не мисля, че с такива изкуствени правила може да допринесем с нещо", завърши Фурнаджиев.