"Истински се надявам ЦСКА да намерят решение за кризата си, защото много ми се иска да помогнем на ЦСКА. Ако имаше възможност да им се опростят данъците, щях да го направя", обяви премиерът Бойко Борисов в Стара Загора.

Борисов разкри, че е търсил варианти да се помогне на "армейците" да излязат от тежката ситуация, но те са юридически невъзможни.

"Честитя на старозагорци, от игрища вече е добре. Сега да си развиват и футбола, и да продължават напред", каза Борисов, който игра мач при ветераните на изцяло обновения стадион "Верея" в Стара Загора и продължи:

"Нека в събота вечер, че ще се изтичаме малко да не се приема като голяма сензация. Не, не мисля да посетя някой мач от Европейското."

"Истински се надявам ЦСКА да намерят решение за кризата си, защото много ми се иска да помогнем на ЦСКА. Много ми се иска, заради публиката, заради отбора, заради историята. Това е, което мога да кажа. Ако имаше възможност да им се опростят данъците, щях да го направя. Но законът за данъчните знаете - и в гроба те гони, а и той е записан така строго, че няма вариант. Виках и Влади Горанов, и другите - какъвто инструмент има да им се помогне, заради името ЦСКА съм готов да го направя", коментира Борисов по темата за ситуацията в ЦСКА.

"Просто юристите казват, че към този момент има... Надявам се тези, които се занимават, дали е Гриша Ганчев, който и да е, да намерят вариант, с цялата си душа и сърце искам да им помогна. Не мога да помогна и на други клубове, докато ЦСКА е така. Първите, на които ще помогнем, са те. Но не може данъците и това, което данъчните им са начислили за години наред като лихви, с никакъв инструмент да го заобиколим като държава. Искам да декларирам огромна подкрепа, ако мога да помогна", каза още Бойко Борисов.

"Стилиян Петров е герой.  С всичко, което той прави, той е пример не само за българите. В света е пример. Не знам дали съм ви казвал, но Дейвид Камерън е фен на Астън Вила и сме си говорили на тази тема - Стилиян е знаме в Англия", добави Бойко Борисов.

Попитан какво ще пожелае на Берое, Борисов заяви: "Шампиони, какво да им пожелая. Кой е вярвал преди години, че ще играят толкова добре. Това е футболен град." 

"Привърженик съм на всички отбори в България. Съжалявам, че не мога да отида на мач, защото ще се тълкува по просташки начин, затова избягвам", заяви Бойко Борисов, когато бе попитан за Левски.