Нова многофункционална спортна зала беше открита днес във Вършец от премиера Бойко Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и кмета на общината Иван Лазаров.

Залата е изградена през последната година по проект на общината, финансиран с 5 713 622 лева от лева от Програмата за развитие на селските райони на ЕС. Тя се намира до брега на река Ботуня във Вършец и разполага с места за 750 зрители. В нея има игрища за баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на корт и плувен басейн с подвижен покрив, който през зимата ще се ползва като закрит, а през лятото - като открит.

В залата са изградени още съблекални, фитнес салон и медицински кабинет. Градския стадион на Вършец, който се намира в съседство с новата зала, е реконструиран.

Кметът на Вършец Иван Лазаров заяви, че за първи път в историята на курортния град в него идва действащ министър председател и благодари на Бойко Борисов, че обръща внимание на Вършец и Северозападна България. 

Според министър Кралев новата спортна зала е отлично съоръжение, което ще даде възможност на местните хора да спортуват целогодишно, ще даде и тласък на спортния туризъм. Той съобщи, че в момента в страната се реализират множество проекти, свързани с развитието на спортната инфраструктура. /БТА