Изпълнителният директор на фирмата "Футбол Про Медия" Атанас Караиванов коментира казуса с ЦСКА и желанието на клуба да участва в новата елитна дивизия в родния футбол. Според него, всичко трябва да се реши по законов път и да се прецени какво е най-добре за "червените". 

Но според него се вижда какво означава ЦСКА за българския футбол точно поради интереса на феновете за финала за Купата на България. "Червените" играят с Монтана на 24 май. 

"Да се надяваме, понякога и с цената на големи компромиси, но БФС спазва правилата на ФИФА и УЕФА. Аз лично единствено се занимавам с финала за Купата на България, отново се вижда какво означава ЦСКА."

"Колосален интерес, стадионът се продава за часове. По електронен път се вижда всичко, по-хубавите сектори се изяждат като топъл хляб. Това нямаше да стане, ако на финала не е Левски или ЦСКА."

"Имаше вариант финалът да е пред 3-4 хиляди, а сега ще е 35-40 хиляди. Това е част от обществения интерес, от нас като фирма, от вас като телевизия. Дори тези, които ненавиждат клуба, няма как да не съзнават, че без ЦСКА не става", сподели Караиванов в предаването "А група токшоу" по Diema Sport. 

"Ситуацията, която се създава в ЦСКА, аз нямам право да влизам като съдник. Бих избегнал коментара, когато става въпрос за бизнесмени като Гриша Ганчев и Васил Божков. Това трябва да се реши по законов път. Много ми се иска ЦСКА да се завърне в елита, феновете го заслужават. Феновете и на българския футбол го заслужават." 

"За да са пълни стадионите, ясно е, че противопоставянето между Левски и ЦСКА за България е изключително важно. Има си правила, закони. ПФК ЦСКА АД се управлява от синдик, има неща, които трябва да се направят. ЦСКА получава право да играе в Б група и стигаме до темата с лицензирането. Затова е важно какво се случва с дружеството." 

"Общественото внимание е насочено към тази тема, държавата също не е безразлична. Нещата трябва да се решат според правилата, нито аз, нито БФС може да е някакъв арбитър при намеренията на двама бизнесмени. Най-важното е всичко да е в интерес на този клуб", сподели още Караиванов.