Синдикът на ЦСКА Дора Милева каза, че ситуацията около „червените“ може скоро да има развитие. Пред Дарик радио и Спортно шоу Гонг Милева коментира писмото, което по-рано постъпи в съда, в което Васил Божков, в лицето на изпълнителния директор на ФК ЦСКА - София ЕАД Цветомир Найденов, декларира намерението си за оздравяване.

Кой може да предложи оздравителен план за ЦСКА?

„Все още не съм се запознала с писмото, внесено в Софийски градски съд от страна на ФК ЦСКА – София ЕАД. Предполагам, че съдията ще ми изпрати писмото за сведения или становище. Такова внясане в съда официализира инвестиционното намерение на футболния клуб. След като вече е на вниманието на съда, то той ще реши какво да предприеме. Дали да ми го изпрати само за сведение или за становище. Може да ме задължи аз да изготвя този план, защото ФК ЦСКА – София няма качества на кредитор. В производството по несъстоятелност право да предлагат оздравителен план имат синдикът, длъжникът и кредиторите, при определени условия“, започна Милева.

„Съдът взима всички писма под внимание. Дори най-маловажните. Или ги оставя без движение, или ги праща на синдика, или сам отговаря“, продължи синдикът.

„Независимо кой е внесъл планът, независимо колко плана са внесени, защото има възможност да са повече от един, съдията трябва да допусне плана до разглеждане и след това кредиторите да решат дали ще има оздравяване. Това е крайното решение, а съдът само ще го облече в правна форма“.

„Всички кредитори с приети вземания ще решат дали ще има оздравяване. Процедурата обаче е много сложна. Гласува се по класове на вземанията, след това се гласува и общо. Така че, повече от половината от кредиторите трябва да гласуват за приемането на плана“.

„Много скоро ще случат нещата, като гледам“, завърши Милева.