ЦСКА представи на своите фенове най-младия играч в историята на клуба, който записа хеттрик – Павел Головодов.

Преди няколко дни при победата срещу Ботев (Ихтиман) с 11:0 футболистът отбеляза три гола и бе на 17 години и 258 дни. В последните няколко месеца младият талант получи много подкрепа и човешко отношение заради трудностите, с които се бореше заедно с по-малкото си братче. Баща им почина от тежка болест, а преди повече от година двамата загубиха и майка си.

Ето интервюто на Головодов пред официалния сайт на ЦСКА:

- Павка, влезе в историята на ЦСКА като най-младия състезател, записал хеттрик в официален мач. Мечтал ли си си някога за подобно постижение?
- Разбира се, че съм мечтал да запиша името си в историята на клуба, но не очаквах да се случи толкова скоро. За мен е изключителна чест, че постигнах такова нещо точно в ЦСКА. Много съм щастлив!

- Какво е чувството да сбъднеш мечтата си и какво си помисли, след като вкара третия гол?
- Неописуемо е! Наистина сбъднах една своя мечта. Почувствах се невероятно, но докато бях на терена мислех само как да помогна на своите съотборници и честно казано не можех да осъзная, че съм направил нещо толкова велико.

- Разкажи малко повече за човека Павел Головодов, от колко годишен тренираш футбол и кой беше първият ти треньор?
- Върнахте ме доста назад във времето, нека да помисля… Тренирам от 6-годишен, а първият ми отбор беше Пирин (Гоце Делчев). Първите ми съзнателни спомени са с топка на площадката (смее се). Не мислих дълго и се записах в школата на Пирин. Що се отнася до треньори, г-н Киряков беше първият ми треньор, а след него продължих при Иван Макриев. Те двамата ми бяха наставници в Пирин. Тук е моментът да им благодаря за всичко, което са ми дали.

- Как стигна до ЦСКА?
- Получих обаждане от треньора на родените през 1998 година Галин Иванов. Аз бях на 12 години тогава и той ме покани да участвам на един турнир във Враца. Аз приех без да се замислям и така се озовах в най-големия български отбор.

- Какво си помисли, когато Христо Янев те покани в първия отбор?
- Развълнувах се страшно много и не можех да повярвам, защото това беше най-голямата ми мечта. Искам да благодаря на г-н Янев за шанса, който ми даде. Да бъда в ЦСКА е нещо, за което винаги съм мечтал.

-Вървим безпроблемно в първенството и побеждаваме всички отбори, срещу които се изправяме. Играем 1/2 финал за купата на България срещу Берое, какво очакваш от тези мачове?
- Мачовете няма да са никак лесни. Сигурен съм, че ще се получат добри и здрави полуфинални срещи. И двата отбора желаем да отидем на финал и сме достатъчно амбицирани. Надявам се да се получат приятни за публиката двубои и по-добрият да победи.

- Какви са твоите амбиции, какво искаш да постигнеш в професионален план?
- Преди всичко искам да заиграя с ЦСКА на най-високо ниво. Искам да вдигна шампионската титла и да играя европейски футбол с любимия си отбор.

- На какво те научи футболът?
- На постоянство, дисциплина, уважение към противника. Футболът ми помогна страшно много и ме научи никога да не се отказвам от това, което наистина желая и никога да не спирам да се боря за него.

- Нашата публика безспорно е фантастична и без аналог у нас. Чувстваш ли подкрепата на феновете и какво ще им пожелаеш?
- Разбира се, изключително съм благодарен на феновете за тяхната подкрепа. Публиката на ЦСКА е №1 и то не само в България. Бих желал винаги да са толкова мобилизирани и сплотени и да ни подкрепят на всеки мач, защото когато те са на трибуните, отборът е по-силен.